There´s a place for us…

 
 
 
 
 
Och se här har rimmen stimmat ur alla mina porer som hoppande grodor på senaste tiden, och det ser inte ut att finnas någon ände på eländet. Men misströsta inte. En vacker dag kommer alla dessa rim falla i glömska och allt ska bli som förr igen. Inte heller kommer väl alla kameror hålla i tid och evighet och alla sånger kommer att ha varit sjungna och då står jag här med min tvättade hals….och precis som i begynnelsen…vad finns kvar?
 
 
Jo, "ordet" finns till syvende och sist, om jag inte har tappat det med, på vägen. Fast det lär förhoppningsvis dröja.
Det är ju så att en del människor inte kan minnas orden om de inte blir sjungna. Rytmen i musiken och det rimmade språket fungerar antagligen som ett staket för hjärnan att hänga upp orden på. Människor som stammar har samma förmåga att utan att staka sig, kunna förmedla ett budskap bara det kan sjungas fram.
 
 
 
Kom sen inte och säg att musik och dikt inte är till någon "nytta" för mänskligheten. Humanistiska fakulteter över hela världen sägs  vara på utgående just för att humanismen inte lär ha något ekonomiskt värde. Nu ska alltså Humanisterna på vår jord gå ut och sälja sig och sin kunskap på lika villkor med all annan smörja som är till salu.
 
 
Kanske kan man hugga till med någon slogan som kan hjälpa den utdöende humanistspillran på traven?
 
Nåt i stil med:
 
 
Vill du bara vinna halva kungariket….
Vill du bara komma halvvägs…..
Nöjer du dig med halva sanningen….då kan du slå mynt av dina tillgångar och sälja ditt halva rike för några riksdaler, och bli rik, för all del…
 
Vill du veta mer? …..psssst….
 
 
Fortsättning följer på Humanistiska Fakulteten / "Världens Universitet" ! 
 
 
 
 
 

7 kommentarer

Under Mänskligt

7 svar till “There´s a place for us…

 1. Eric

  http://whynoteric.blogspot.com
  Ja, det är vi många som hoppas att du inte skall tappa bort orden.
  I så fall sitter vi här vid våra datorer med tvättade halsar och
  skägget i mailboxen. Jag tänkte få till ett vackert poem men det ville sig inte.
   
  Med internet explorer lyckades jag ta mig in här. Mozilla firefox funkar inte nu för mig här.
   
   

  Gilla

 2. Eva

  För mig hade inte rimmen räckt ens en tiondel så långt så du var duktig ändå! Och nu tar du till lustiga uttryck då istället… som den tvättade halsen, jag kan inte låta bli att undra varifrån ett sånt uttryck kommer. Var det någon som tvättade halsen i onödan alltså? Det kan väl aldrig vara fel att vara ren?
   
  Det är ju sant det där att man lär sig saker bättre om de rimmar eller om det finns en melodi. Det är inte så lätt att lära sig ett stycke prosa utantill, dikt är mycket lättare och är den dessutom tonsatt är det allra lättast. Precis som jag lärt mina barn att öva glosor med både syn och hörsen, dvs läsa dem högt och så skriva ner dem också, så aktiveras tre sinnen!
   
  Men vad man skulle göra i Rimforsa, det förstod jag inte riktigt… Rimma eller?

  Gilla

 3. Anna-Lys

  Eller så kan man roa sig med att slå på lyset :-)Abropå skåpmat och byrålådor … om man får fingret i kläm när man öppnar och stänger snabbare än hjärnan registrerar kan man klämma sig illa … eller? Anna-Lys

  Gilla

 4. Eric

  Nu skiner faktiskt solen här, måste skynda mig ut.
   
  Lite solsken och lycka skall väl just jag få ha på färden
   
   

  Gilla

 5. Unknown

  Du har väl inte gjort som Ferlin………tappat ditt ord och din papperslapp…..fastän det gör man ibland.
  Hoppas att du har det bra

  Gilla

 6. Eva

  Bidde det inte mer nu när rimmen tog slut? Fast jag ska inget säga… ibland är det som förgjort med bloggandet, man sätter sig och SKA och sen blir det inte mer, pusslar lite istället eller nåt… Men nu SKA jag…

  Gilla

 7. Åsa

  Ja om allt annat skiter sig är det ju tur att halsen är ren iaf..;)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.