Påsk enligt traditionerna…Då ska nya röster sjunga… 😉 #47

Påsken på landet har alltid varit speciell. Så många samlas och trängs i stugorna och på mammas och pappas tid var det tidernas påskfirande med skattjakt för barnen och middag med lamm och ägg och såser och bastubad före maten med påföljande drink och ägg i olika formationer och matlagningen tog många timmar liksom bastubad och alla övriga moment. Som kronan på verket tog pappa fram noterna till ett åttastämmigt körverk vid namn Crucifixus. Ett inte alldeles lätt körstycke och särskilt inte efter en bättre måltid men som den körsjungande familj vi har varit gav vi oss inte förrän det blev -inte perfekt men lite lagom perfekt. 😉 

Vi hade i alla fall roligt oavsett resultat.

Jag minns påsken som den mest lyckliga högtiden på året. Just i år var vi flera stycken syskon och syskonbarn och syskonbarnbarn på landet som skulle försöka föra föräldrarnas stolta tradition vidare. Med ägg och allt! 

Och gott blev det, och så många timmars matlagning blev det ju inte per person eftersom vi delade upp rätterna på de olika familjerna. Tänk så mamma hade det… fast jag tror inte att hon klarade av att släppa kollen på ett enda ägg, så då fick det bli långa förberedelser.

Men i övrigt tog vi god tid på oss och Crucifixus ljöd mer eller mindre rätt efter att efterättspajen hade sjunkit undan. Den nyaste generationen sångare tog vid och tog över de gamlas stämmor… 

Och så ska nya röster sjunga…..

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.