En annandag i april .. 😉 #48

Denna dagen ett liv. Mycket kan ske pĂ„ en dag. VĂ€deromslag, musjakt, montering av sĂ€ng, en daglig promenad, en solig stund pĂ„ altan, stĂ€dning och rengöring av sommarstugan inför hemfĂ€rd, planering inför vĂ„rens trĂ€dgĂ„rdsodling och tusen andra smĂ„saker. Allt hinns med utan stress. 


Andra dagar hinner man inte mer Ă€n komma ur pyjamasen innan det Ă€r dags att gĂ„ och lĂ€gga sig igen. 

Jag slutar aldrig förundras över tiden. Som om den vore gjord i ett stretchmaterial. En del hinner mer under en timme Ă€n andra hinner under en hel vecka. Det Ă€r individuellt. Men egentligen Ă€r jag mest nöjd nĂ€r tiden har töjt sig sĂ„ pass att jag hinner allt jag behöver och Ă€ndĂ„ hinner det jag inte behöver men Ă€ndĂ„ behöver mest – att njuta av stunden utan stress och press. SĂ„ mĂ„nga Ă€r sjukskrivna frĂ„n sina jobb pĂ„ grund av en stressig arbetssituation,  men om de dessutom mĂ„ste stressa hemma finns ju inget glapp eller lucka i tiden som kan erbjuda just en liten solglĂ€nta att sitta och njuta och andas ut i. 


NĂ€r mĂ€nniskor blir utbrĂ€nda talas mycket om hur de ska lĂ€ra sig att ta hand om sig för att inte hamna i samma situation igen genom att kunna sĂ€ga nej till en arbetsgivare eller annan person som bidrar till stressen. PĂ„ nĂ„got sĂ€tt faller det hela tiden tillbaka pĂ„ den sjukskrivna att reparera sina egna skador. Jo, för ingen vill erkĂ€nna att det Ă€r fel pĂ„ hela arbetssituationen. Ingen ser sin del i det hela utom den sjukskrivna, som i sann sjĂ€lvskadeanda tar pĂ„ sig all skuld sjĂ€lv. 


”Det var mitt fel attïżŒ jag gick in i vĂ€ggen. Jag tog pĂ„ mig för mycket arbete och tog inga raster och hann inte gĂ„ pĂ„ yogakurs eller mindfulness eller…..? Jag förstod inte i tid vart jag var pĂ„ vĂ€g. Det var sĂ€kert nĂ„got fel pĂ„ mig eftersom jag inte klarade av lika mycket som de andra…..”


Nej, ska vi sÀga till alla som begÀr det orimliga av oss. Sen Àr det bara att luta sig tillbaka mot en solig vÀgg i lÀ och kisa mot solen och vissla en bit. Tids nog kommer arbetslusten tillbaka. Bara vi fÄr njuta och andas lite frisk luft först.
Detta var en annandagsbetraktelse. En annan dag kan det bli nĂ„got helt annat… 😉 

LĂ€mna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.