Avstickare

Kryp
Kryp,
kryp upp ur mig,
du lilla avstickare
och gör mig möjlig…
 
Dikten ovan hade jag med mig till några kurser i att skriva poesi, för ett antal år sedan. Det var varken fel på kursen, lärararna, grupperna, eller ens mig och min dikt. Det var bara det att den lilla avstickaren, "lilla a" aldrig kände sig riktigt hemma i sammanhanget. "För litterärt", sa "Lilla a". Efter mycket musicerande, pratande och skrivande, hittade hon till slut ett hem i millrolls blogg. "Lagom pretentiöst", sa "lilla a" och förvandlades i ett nu till "lilla b" (Lilla bofast).
 "Här kan jag få min infall i lugn och ro och skriva och tycka när det behagar mig !"
Men, ack ! Vart tog då "lilla a" vägen ? Kanske kryper en ny "lilla a" upp ur "lilla b" ?
Som en rysk docka…
 
Låt oss hoppas det, för utan "lilla a" ser jag inga möjligheter….
 
Trevlig helg !

5 kommentarer

Under Poesi

5 svar till “Avstickare

 1. Aniara

  En får hoppas att lilla asom lilla b nu mår braoch tittar man helt noga,hon sitt eget bo bifoga (r)

  Gilla

 2. Aniara

  å så vart hon borta alldeles för länge igen….=(

  Gilla

 3. CrazyYoda

  Instickare…Den där Bert-Åke, ja…efter ett tungt, mödosamt dagsverke…och 3-4 glas Rioja…tog jag…stillsamt…och i tillbakalutad pose…vägen in i dimmornas land…bortom alla handlingar och händelser.Så, numera är vi 2 som undrar och den stora frågan är…kommer vi någonsin att få veta…???~CY,bortom all vet och etikett…

  Gilla

 4. Unknown

  Nej, Rulles husse har inte farit till Stockholm. Däremot har Rulle och Rulles husse haft en gäst från Stockholm boende hos oss nästan en hel vecka … och det tycker vi båda har varit MYCKET trevligt.

  Gilla

 5. Badaren

  Tvålen va dé ja!Jo, den f-n låg nog på mitt hallgolv härom natten (eller så va dé jycken), mollbergare blev dé iaf!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.