Tänk på Vilodagen…

Idag är det vilodagen enligt ett konventionellt sätt att se på saken….Jag är böjd att hålla med ! Någon gång bör man vila och varför inte på en söndag ? I många hem är det väl ändå så att lördag, söndag är de enda dagar man/kvinna har tid att ägna sig åt sitt hem; städning, tvätt, disk, klädvård, glödlampsbyte, etc….Tyvärr har det visat sig att det i många hem fortfarande är kvinnorna som tar störst del i dessa hemvårdande aktiviteter ? Även i ”yngre” familjer, vilket kan förvåna mest.
Jag hade en mycket god vän, B, medlem i det förnäma sällskapet AS (Apatiska Sällskapet) och som tog en mycket aktiv del där trots att han var en sällsynt kvicktänkt och humoristisk kille, kan tyckas motsägelsefullt, men var det inte. Han brukade hävda att
 ”Alla tjejer är snygga !” 
Vi andra var väl lite mer skeptiska men när det visade sig att han verkligen inte skämtade var vi tvungna att böja oss för faktum. B tog alltid alla medmänniskor på stort allvar och visade respekt, och var uppskattad i snart sagt alla läger.Hans umgänge var mycket stort och vänkretsen var hållbar och slitstark och det berodde i högsta grad på B själv.
Och när jag fick veta i fredags att han inte längre lever drabbades jag av stor sorg och saknad som jag inte trodde var möjlig. Vi hade inte umgåtts på ung. 10 år av olika skäl, men innan dess var umgänget mycket livligt och glatt (utom  i AS då det inte var lika ”livligt”). Nu ses vi alltså inte mer förrän i ”nästa liv”, för om det blir något nästa liv är jag säker på att B kommer att korsa mina vägar där också. Jag önskar i alla fall det !
För B:s tilltro till det motsatta könet vill jag tillägna honom detta sista program i serien. Och jag ska tänka på honom varje gång jag ser det och tänka…
”Alla tjejer är snygga !” 
Tack B och alla andra IRL och URL som finns och har funnnits med mig under denna hektiska ”FärgRadio”-period som började med fest och slutade i sorg och (för min del) sjukdom, men ändå en slags förtröstan….
Det finns ju ändå hopp om livet och mänskligheten så länge som det finns människor som bryr sig om varann. Och det gör det !
 Tack och Hej från MillRoll.

7 kommentarer

Under FärgRadioPremiär

7 svar till “Tänk på Vilodagen…

 1. K

  Inte ens på arb kan jag låta bli att knäppa på färgradion. Men nu blev jag lite ledsen mitt i all denna färg och musik och kvinnoglädje att det varit sorgligt runt dig.Jag återkommer på mailen, tror jag.

  Gilla

 2. Unknown

  Krya på dig och sköt om dig! Kram!

  Gilla

 3. Lillemor

  Hej tjejen, beklagar det sorgliga beskedet och sjukdomen, hoppas du är bättre nu.
   
  Måste säga att programmet som spelas idag är kanon, vilket fix o trix!
   
  Vilodag…hmmm…smakar lite på ordet. Jo, det får man nog lov att säga att det har varit.
   
  Har i vart fall tillbringat dagen ute i solen delvis på ett renskinn, delvis springande mellan barnens pimpelhål för att ta av fisk och sätta på ny maggot. Fixat hamburgare på elden har man väl också bidragit med men det känns ändå som att man vilat.
   
  Nu fattas bara en badning, på med ett par riktigt "sexiga" utslitna mysbyxor å töntig t-shirt (så får man säkert kaffefrämmande som ett brev på posten) och sen tebax i sajbern igen!
   
  Night night (in a couple of hours)
   
  /L
   
   

  Gilla

 4. Anna-Lys

   
  Lider med Dig i Din förlust av en person som satt djupa spår i din sinnesvärld!
   
  *öm kram*
   
  Anna-Lys
   
   

  Gilla

 5. Eva

  Sorgligt! Såna där saker är alltid lika svåra. Jag hade en arbetskamrat som dog, hastigt, hjärtattack några år efter att vi slutade jobba tillsammans och jag sörjde så att det aldrig blivit av att vi träffades som vi bestämde att vi skulle.
  Man kanske skulle försöka omprioritera sitt liv och träffa sina vänner mer, för man vet ju aldrig när något händer.
  Jag gillar din gode väns syn på kvinnor i alla fall. Jag vet inte om jag håller med iofs jag har sett en del riktigt fula, men kanske finns det något vackert i dem ändå. Jag önskar jag kunde vara lika vidsynt och säga att alla killar är snygga… men jag vet en del som ser hemska ut… så tyvärr.
   
  Det är nog nödvändigt om inte annat nu i dagens stressade samhälle att ha en vilodag och då ska alla vila, både män och kvinnor, inte städa, storhandla, måla taket eller nåt sånt. Men tyvärr är det väl en utopi, men folk skulle inte bli så utbrända och stressade som de är nu.
  Tyvärr tycker jag det verkar vara en tillbakagång nästan, man kan ju tycka att det borde gå åt rätt håll, att dagens unga har fattat det där med vikten av att vara jämställd men jag ser många par som är mellan tjugo och trettio där det är rena artonhundratalet och jämför med mig (40) och där är det mer jämställt (och var även när vi var mellan tjugo och trettio) pratas det för lite om sånt nu igen? Som rökning, snus och alkohol som ökar igen nu när inte informationen är lika intensiv i skolorna?

  Gilla

 6. Amaltea

  Jag är så ledsen för din skull….det är svårt att mista någon….orden brukar kännas för fattiga…och tycks aldrig räcka…:-(
   
  Sen hoppas jag att du snart kryar på dig igen….det är en otrolig insatts du gjort här …vilket skapande och kreativitet…trots sjukdom, jag var här igår och såg gårdagen underhållning…dock lyckades jag inte komma in i kommentarerna…hela spacet var så segt igår…sköt om dig (((kram))) och tack …

  Gilla

 7. Ping: FärgRadion har fått en arvtagare av klass…nämligen KVAST | Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.