Vatten och växthuseffekten….

Nu när vi fokuserar på växthuseffekten så till den milda grad glömmer vi ju gärna bort effekten av andra sätt att framställa energi. Som uranbrytning, exempelvis…Den nya regeringen  vill tydligen lösa upp restriktioner mot uranbrytning i vårt land. Läste imorse en insändare om det i DN. Det skulle innebära att vi kanske förstör våra enormt fina vattentillgångar…och inte bara våra. I förlängningen kommer hela jorden vara beroende av att det finns rent vatten kvar här i världen. Det känns inte riktigt genomtänkt. Eller så är det så det är så det är tänkt ? Det gäller att framställa alla energikällor som miljömässigt oförsvarbara för att vi ska kunna köpa in kärnkraft igen och göra det lite mer gångbart ?
Och om det inte går bra med kärnkraft då ? Då är det väl bara att ropa på ”frälsaren”och att sätta oss och vänta…på den eventuelle som ska komma och rädda oss och frälsa oss från våra synder… Veni, Veni Emanuel ! (Dagens kalendermusik)

3 kommentarer

Under Nyheter och politik

3 svar till “Vatten och växthuseffekten….

 1. Aniara

  Är det så det är?! Att man riskerar att förgifta vattnet om man börjar gräva efter uran?! Grundvattnet eller älv/smältvattnet?Usch och fy. Och ja, snart är det nog bara att ropa och hoppas hoppas.För inte verkar det som om vi på allvar vill inse varthän det barkar.Gör det inte, säger ju t ex Bush & co.
   

  Gilla

 2. Eva

  Det hade jag inte heller hört att uranbrytning skulle påverka vattnet. Det rimmar ju illa med uranbrytningen i Ranstad utanför Falköping där de sedermera badade i stenbrottet i sjön som blev där sen… Jag skulle iofs aldrig komma på tanken, jag tyckte det lät rätt läskigt redan då…

  Gilla

 3. Eric

  Visst är det så. Världens största uranfyndighet finns i Jämtland. Och det är smutsigt att bryta Uran och det är det att ta fram kol  och all annan gruvdrift också.Jag anser att enda sättet att överleva är att leva väldigt energisnålt. Men börjar inte vi göra det så kan vi inte kräva att övriga världen gör det och då vill dom ha vårat uran. Vägrar vi så lär det bli som i Tjetjenien eller Irak.Lite dystert är det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.