Den sista pillerburken

 
Igår skulle jag hämta ut mina vanligaste piller på apoteket, som jag ätit sen barnsben, och nej..det är inte knark. 
 
 
Anledningen till att jag idag fick gå under jorden och ta tunnelbanan ända ut till Albys apotek (drygt en halvtimme från stan) var att denna medicin inte fanns att uppbringa i hela stor-stockholm. Den sista och enda fanns alltså just i Alby. Och jag fick boka den igår på hemmaapoteket. När jag väl nådde mitt mål sa hon att den inte fanns… min bokade burk…men sen upptäckte hon att den hade bokats av någon annan som inte hade hämtat ut i tid och alltså var det jag som fick den.
 
 
Synd att jag måste ha medicinen, annars hade jag ju kunnat sälja den dyrt på torget där. Verkar plötsligt vara hot stuff ? Har i hela mitt liv aldrig varit med om en sådan åtgång.
Nå…tänkte först fika på förortstorget. Såg till min förtjusning att det fanns kultur att hämta där, men min SL-biljett skulle hinna gå ut så jag tog tåget hem igen.
 
 
 Och på vägen hem slank jag in på Söders egen "hötorgshall" där jag har mitt stamställe vid disken.
 
 
Borta bra men hemma bäst…..
 
 

5 kommentarer

Under Resa

5 svar till “Den sista pillerburken

 1. Eva

  Är du lika cappuccionfrälst som Aniara är?
   
  Besvärligt när medicinen inte finns på egna apoteket, och så går de och dubbelbokar sista burken också, så slarvigt.  Synd om den som blev utan nu bara, det kanske också var en behövande… På den tiden jag åt p-piller, de ville ju inte låta mig göra det längre, var jag alltid ute i sista sekund, var tvungen att ha dem just samma dag… och fick ofta åka till Jönköping och hämta dom och det är tre mil… Fast man tycker ju att dina piller borde funnits på \’de stora apoteken\’ i centrum och inte i en liten förort… eller bor de där, i Alby, alla de andra som använder samma medikamenter….

  Gilla

 2. Eric

  Albyl är inte det en huvudvärkstablett. Det är inte alla som blir så lyckade med sådana närbilder. Jag tror att damen är fotogenique eller hur det stavas, jag har ingen aning. Jag drar till fjälls. Ha en skön helg.

  Gilla

 3. K

  ´Tack för att man får vara med på dina dagliga utflykter och i detta fallet; äventyr!
  Själv kommer jag sällan bortom Sofia församling men nu ska det snart packas för resan över Atilanten till Nueva York!
  Välkommen att höra programmet på lördag 15.00 i körkan, vår körka.

  Gilla

 4. Lillemor

  Kul med alla som fotar i sin omgivning och i sina hem så man får en bild av det som beskrivs och slipper lita till sina egna fantasier… Man kanske skulle plocka fram kameran nu när det börjar bli som vackrast häruppe. Ja, en fotografipromenad kanske nu i helgen när jag ändå är solokvist. Vi får se.Auf wiederschreiben!/Lillemor

  Gilla

 5. Aniara

  Är du en av de drabbade? =(Och oj vad mycket du har skrivit som jag måste läsa ikapp på nu. Har varit så himla dålig på att komma och hälsa på det senaste ju. Så du har ett cappuccinostamställe du också, där ser man.He!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.