summa summarum

 
Summering av året som var och hur det blev:
 
Gick upp 8 kg men förnekade det in i det längsta, likt en  Alkoholist som inte är så Anonym som hon tror.
Gick ner tonvis i humör efter att ha stångat pannan i diverse väggar.
Gick tillbaka för att raskt springa in i tre väggar på facebook, "wall, funwall och superwall", men blev ingen superwoman för det.
Gick av min tjänst på obestämd tid
Gick på igen för en liten tid
Gick rundgång i min hjärna
Gick inte alls att gå ner i vikt
Gick bättre att se ljust på framtiden
Gick sämre. Ont i knäna.
 
 
Gick inte i mina byxor. Alla hade krympt.
Två par gick att kränga på hela hösten. Det ena paret sönderälskat och det andra paret omöjligt att ha om man ville göra snabbvisit på toaletten.
 
 
Gick till slut in i en affär i mellandagarna för att köpa tre par byxor som jag gick i.
Gick därmed med på att det inte går att lösa ett problem som man inte har gått med på att man har. Hade ju levt med förhoppningen om att jag skulle gå ner i vikt bara jag gick upp lite tidigt på morgonen för att gå min morgonpromenad.
Gick sisådär….men ändå. Sent ska syndaren vakna. När jag på domens dag insåg att jag inte kunde gå på nyårsfest i Göteborg med ett par byxor som skulle falla isär vilket ögonblick som helst, eller alternativt, ett par som jag skulle vara tvungen att knäppa upp i midjan redan efter fördrinken.
 
Jag menar bara att är man en Stockholmare kan man ju inte komma till rikets andra stad som om man vore den fattiga kusinen från landet, även om det nu råkar var fallet. Inte för att jag är mycket för att hålla ett bedrägligt sken uppe, men en viss form av självinsikt är ju faktiskt klädsamt att ha, om man nu inte har något annat som man klär något vidare i.
 
Summa Summarum: tre par byxor samt en skrapad nos och en sittvänligare bakdel ("Satt kvinna sitter" är ett bra uttryck som håller i sammanhanget) rikare går jag således in i det nya 08-ornas år med viss tillförsikt och en något bättre självinsikt än jag gick in i vid förra årsskiftet.
 
God Helg och God fortsättning (eller fortsittning, kanske? ;-))

4 kommentarer

Under Tid

4 svar till “summa summarum

 1. Eric

  Hur fungerar det att cykla med ditt knä?En nollåtta som insåg nollåtta att hon gått upp åtta kilo nollsju.;)http://whynoteric.blogspot.com

  Gilla

 2. K

  Mitt dagens tips för den som ÄLSKAR Keso; Åt er mätta på Min-Keso, ät, ät .ät er konstant mätta. Då uppstår inte de där chokladtankarna lika ofta. Den som har bra knän kan sätta upp en inre skylt på hissen; UR FUNKTION.
  Mer fester med bra musik och dans önskar jag mig!

  Gilla

 3. Aniara

  Nu var Eric väldigt vitsig!Och hm, tänk vad mycket kläder som hänger, ligger travade . . . som kunde vara bra att ha, om bara . . .usch och fy!

  Gilla

 4. Eva

  Jag känner igen byxångesten eller vad man ska kalla den… Jag summerade mina byxor och kom fram till att av fem byxor jag kommer i är tre par ridbyxor… inget att kränga på när man ska på kalas heller direkt…
   
  Inte gick jag upp åtta kilo föra året, jag började på nästan samma som i år, men för några år sen var jag nere på tio kilo mindre än nu, dit vill jag igen. Dit SKA jag igen! Jag vet inte vad som är svårast, komma iväg och gå, cykla, träna eller nåt (förutom ridningen) eller att äta rätt, ibland blir jag bara så deppig och då måste jag ha något gott… dålig karaktär är mitt middle name…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.