besök i ”männens värld” på kvinnodagen

 
 
En bil som inte har ett fungerande batteri måste bytas ut. Alltså, batteriet måste bytas…inte bilen….men först ska det laddas för vi ska kunna åka iväg och byta ut det..
 
 
 
 
 
Vi tar hjälp av yngre manlig släkting och far ut i förorten för att skaffa ett billigt och bra.
 
 
Den manlige släktingen kan nästan allt om allt i den vägen.
 
 
Något ställe som heter Mekonomen är lite bättre än Biltema, fast inte fullt så billigt.
 
 
Å andra sidan är Biltemas batterier otroligt mycket mycket tyngre och har mycket kortare livslängd.
 
 
Vi svängde ändå förbi Biltema på hemvägen för att köpa någon stång och en förlängningssladd till telefonen.
 
 
 
För mig som inte har körkort eller egen bil (bilen ifråga är mina föräldrars som har hittat ett "hem" i vårt garage), är det en otippat nöjsam verksamhet på kvinnodagen, men å andra sidan känns det faktiskt helt konsekvent att träda in i denna värld just på denna dag.
 
 
Att ta till sig lite "okvinnlig kunskap" kan aldrig vara fel. Att erövra nya områden är ju kul. Som att vara upptäcktsresande….och hela tiden hade vi två små änglalika pojkar (mina syskonbarnbarn till vilka jag är Gamster, dvs Gam(melmos)ter ;-)) i släptåg.
 
 
Överallt där vi gick och stod satt de lutade över något litet nintendospel, absorberade men ändå närvarande i det som skedde omkring. Kan det vara den nya sortens människa som växer upp nu. Med känslospröt åt alla håll, samtidigt som total fokusering och koncentration råder?
 
 
Ja, ljuvliga var de hur som helst! =)
 
 
Och till slut tog även batteriet till det lilla spelet slut, och vi åkte hem till oss och tankade på både med ström, äpple och "världens godaste müsli". Gott!

6 kommentarer

Under Tid

6 svar till “besök i ”männens värld” på kvinnodagen

 1. Unknown

  Detta med Biltema-batterier känner jag väl till. Det konstaterade i en annan bilfirma att 2 celler var döda i mitt  ett-år-gamla
  Biltemabatterier. Nu måste jag oxå försvara Biltema. Jag har köpt andra grejor där som har varit toppenbra. Just bilbatterier är de kända för att ha dåliga.
  Önskar dig en fin vecka

  Gilla

 2. Eric

  Mekonomen handlade jag mitt senaste bilbatteri på. Alltså mekonomen här i Mölndal.Biltema är inte så bra på bildelar, men de har ju så mycket mer.

  Gilla

 3. tg

  Bilbatteri … är bra att ha …
  Jag har nyss bytt bil och jag får hoppas att mitt batteri håller ett tag framöver …
  *** Nu fyller jag på mitt batteri med fil och müsli ***

  Gilla

 4. Åsa

  Gamster var ett kul uttryck 🙂 Jag är dålig på att hälsa på på bloggarna just nu och min egen sussar sött. Det blir ju så när man inte får skriva om det som snurrar mest i skallen. Jag är alltså belagd med munkavle men jag kan tipsa om att det börjar ett nytt, roligt program för alla som gillar körsång på TV 4:a den 29/3 🙂 Kram!

  Gilla

 5. K

  Usch batterier är jag bara intresserad av om jag kan stoppa in dem i freestylen eller kameran. Men bilen är trevlig att köra och lyssna på Mix  Megapol i. Varm och god. De där du är Gamster till, såg jag för ett tag sen på Kulturhuset. MMMM små pojkar  är jag svag för.
   
  Och idag är det FREDAG!! Och Zap Mama på Kägelbanan 21.00. I´ll be there!

  Gilla

 6. tg

  Katatona … JÄKLA FLÄKT ..!
  Nu ska jag …
  poff …

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.