Bok nummer 2

   
Nu har jag läst vårens andra bok. Mycket bra, mycket rörande, mycket sorglig och gripande. Men jag hade ett sjå med att börja läsa den överhuvudtaget. Varje gång jag slog upp den somnade jag. Oavsett om det var morgon, middag eller kväll. Vet faktiskt inte varför, för den var egentligen inte tråkig nån gång, men som tur var hann jag till slut komma igenom några sidor så  att jag kunde komma ihåg vad den handlade om till nästa gång jag skulle somna…nej förlåt, läsa. Och till slut lyckades jag smälla i mig nästan halva boken…alldeles vaken! Och sen gick det som en dans. Fast då var det ju det att den blev så sorglig, så då grät jag istället. Sen kunde jag efter ytterligare några kapitel bli helt förvånad över att just denna författare som fick mig att somna i början, var den författare som skulle uttrycka mina tankar som jag hade förra veckan när jag tappade orden. Han skrev just det där om varför och för vem man skriver, så precist som jag tänkte, så att jag nästan blev mörkrädd. Hur kunde han veta att det skulle bli så….? Hmmm. Jag kanske tog till mig något underliggande budskap i början när jag sov, tänkte jag. Oavsett detta var det en bra och intressant bok, som jag skrev ovan. Men jag skulle önska att någon annan hade läst den så jag kunde diskutera den innan jag har hunnit glömma bort den…..
 
 
 
 
Boken heter "En handfull regn" av Niklas Rådström.
 
Läs den gärna, för min skull 😉
Och ge inte upp om du somnar….du kommer att vakna till slut! =) 
 

12 kommentarer

Under Böcker

12 svar till “Bok nummer 2

 1. Anna-Lys

  Vad var det Ni samtänkte?Anna-Lys(klart jag ska läsa den för din skull!!!)

  Gilla

 2. Benedictus

  Ja, jag skulle gärna läsa den för din skull. Fast om man skall börja gråta när man läser den så vet jag inte… Känns inte som om det är det jag behöver just nu. Å andra sidan skulle jag ju behöva lite sömn, så… hm. svårt val. Annars kan vi väl diskutera något annat istället kanske.
   
  Svärtan
   

  Gilla

 3. Eva

  Jag känner igen det där om svårt att läsa. Jag har haft jättejobbigt att läsa sen jag gick i väggen, koncentrationssvårigheter som bara den, även om jag kanske inte alltid somnade när jag försökte läsa. Men ibland så lossnar det, då kan man läsa på utan vidare. Jag knäckte just den sista Harry Potter boken. Jag hade gärna läst din bok men jag tror att vi har helt olika lässmak?

  Gilla

 4. Eric

  Jag ska se om jag hittar den någonstans.Det är bra med böcker som får en att somna.Sova är den bästa medicinen för kropp och själ,om det inte går till överdrift förstås.Lagom är som alltid bäst.

  Gilla

 5. Eric

  Jo, den borde jag läsa, känns dessvärre aktuell för mig också…Jag läste i Expressen:Den
  har inga svar att ge, ingen tröst att skänka, men den är en
  samtalspartner som lyssnar på våra tankar genom att berätta. Bokens
  sista mening är en coda av livsbejakelse och dödsmedvetenhet: Till
  sist tänker jag inte annat än att han är borta helt enkelt, likt en
  simhoppare i en dröm som efter avstampet från bryggan bygger en
  valvbåge av ljus, frihet och förtröstan för att i en gnistrande kaskad,
  lika plötslig som meningslös, försvinna under ytan, ner i tystnaden och
  mörkret.

  Gilla

 6. K

  Haha tänk om det ÄR så att man tar till sig budskap när man sover!! I sov fall är jag alldeles fullbudad kan jag säga.
  Niklas R har varit på mitt jobb flera gånger i sällskap med sin målande fru som ställde ut tidigare.
  ja ja jag får väl ge mig på boken (inte minst för den där avslutande ohyggligt vackra meningen om simhopparen, men först ska jag läsa Helena von Zweibergs relationsroman. Köar på den.
   
  Just nu läser jag Jag minns att jag sprang.  Längtar hela tiden till boken som tar mig djupare in i ett komplicerat liv som först verkade så banalt. Men gråtit har jag inte.

  Gilla

 7. Eric

  att vara katt är nog inte så dumt

  Gilla

 8. Unknown

  Gick och lånade en bok av Joyce Carol Oates….vet inte om jag vågar låna ännu en bok för din skull. Jag ska ta dig dit var tydligen en
  novellsamling och jag har lyckats traggla mig igenom den första. Tror nog att jag behöver läsa något mera lättläst, men kanske min
  starka medicin gör mig mera skärpt…..så jag orkar traggla igenom ännu en bok som är rekommenderad av dig hi hi.
  See you?
  Kram

  Gilla

 9. Eric

  MosebackeJag var där i somras. Vi flydde från den hemska Götgatan. Mosebacke är fint, fast det var finare i somras än vad det är på dina bilder. Men om dom jobbar och blir färdiga med allt vad dom håller på med så lär det bli fint igen.Jag finner inget här att anmärka på.Viktigpettern

  Gilla

 10. san

  Hmm, boktips!
  Får lägga titeln på minnet och prova läsa den vid tillfälle
  ha det bra

  Gilla

 11. Eva

  Har du påbörjat bok nr 3 nu då kanske? Jag tänkte vara duktig och läsa klart en bok jag började med förra sommaren… så pass illa står det till med min läsuthållighet, och då var det ändå en bra bok (med min smak mätt) Är det någon där? av Marian Keyes.

  Gilla

 12. Eva

  Det är en konst, ja, att kunna skriva roligt om allvarliga saker. Det är säkert mycket svårare än att skriva allvarligt om dem… Men humorn behövs ibland för att kunna ta till sig och ta sig igenom saker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.