Ett argt inlägg till i Tiden…

 
Jag måste ju hinna med ett argt inlägg också…
Säg mig vad det är för vits med att ha allmäna val om ändå EU ska bestämma allt till slut ?
Vad är det för vits med att konkurrensutsätta allt om det ska leda till att allt blir lika rättvist men halvdåligt till uselt ?
Jag tänker främst på kulturen i allmänhet, men Public Service i synnerhet, som alltså anses ha konkurrensfördelar i förhållande till reklamfinansierad TV.
 
 
Nu hävdar vår kulturminister att efter påbud från EU ska alltså våra kanaler 1 och 2, liksom radiokanalerna och deras kommande programutbud ut på någon slags remiss så att de andra reklamkanalerna ska få säga om det är olaga konkurrens, typ ? 
Till och med en gammal högerman som Mats Svegfors, nuvarande radiochef och Eva Hamilton, Svt, också hon placerad någonstans till höger på den politiska kartan, har bägge sett "rött", bokstavligt talat. De menar att reklamkanalerna omedelbart kommer att stjäla "Public Service-idéerna" och göra dem till sin sina, och sen bli allt lika urvattnat och uddlöst till slut.
"Var finns den politiska viljan?"  vill jag fråga vår kulturminister.
 
 
 Kanske växer den i någon odlad energiskog i norra tyskland…..Vi ser inte mycket av den här i alla fall.
Kanske ska vi helt enkelt lägga ut hela landet Sverige på entreprenad för försäljning till något annat hugat land i EU. Ja, för visst är det högst orättvist att vi har en så god ekonomi, bara för att vi har behållt kronan istället för att använda euro, som alla andra mindre stater med halvtaskig ekonomi gör ?
Men i och för sig behöver vi knappast sälja Sverige, vi har ju ändå fallit platt för alla EU:s direktiv utan större motstånd, för vi är ju så glada att inte stå utanför denna union att vi gärna säljer ut all vår kultur och andra egendomar och "egendomligheter" som var vårt signum förr, såsom välfärd och en solidarisk lönepolitik.
Dessutom, vilket kanske är värst, har vi redan gett upp alla möjligheter att bestämma något om vår egen Radio och TV, som vi trots allt betalar extra avgifter för, eftersom vi, minst 70% av befolkningen tycker att det är viktigt att värna om.
 
 
Men mot EU:s konkurrenslagar står vi oss slätt. "Det fria valet" ? Jo, pytt!
 
OK….ordet är fritt…åtminstone ett dygn till, sen stängs kanalen "Färgradion" av här och därpå munkavle på!
 
 
Ja, jag vet…det står mig fritt att flytta till WordPress på en gång……visst…?
Jag skulle kunna bli tvångsdeporterad till ett annat land också….T.ex Danmark. Det är nästan lika dant,
nästan samma språk, och vi är ju som "goda grannar", kanske… Och i nästa val har jag inte möjlighet att rösta på något annat parti än
det danska nationalpartiet, vad det då kan heta ?
Men vart tog alla socialdemokrater , vänsterpartister och miljöpartister vägen ?
 
 
Jo… När de såg vartåt det lutade packade de raskt sina väskor och flydde över EU-gränsen till Norge, där de i godan ro kunde slå sig ner och se på Skavlan varje fredag och gå på tur varje söndag och dessemellan kunde de jobba på sjukhus och i skolor och tjänade, under svenska förhållanden, grova pengar. De enda som hade lite svårt för detta var Miljöpartiet, men de fick igenom en oljeskatt, och sen levde alla lyckliga i hundrade år….
 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.