Fångad av ögonblicket

På fotografiska idag med jobbet. En fin avslutning på terminen. Nästa läsår ska kulturen stå i centrum på skolan och det passade då bra att förena vårt jobb med nya läroplanen och att på Fotografiska fördjupa diskussioner om ämnesintegrering i samband med bildämnet.

Det som var roligast, förutom själva lokalen, huset och dess läge med en fantastisk utsikt vid Stockholms sjöinfart, var förstås guidningen på fotoutställningarna. Jag fastnade för Jakob Fellender som i den här utställningen jobbat med en enkel analog kamera där han hade framkallat bilderna i ett gammalt vanligt hederligt mörkrum. Bilderna var mestadels medvetet dubbelexponerade vilket gav dem ett häftigt djup och ljus.

Den andra fotografen hade olja som tema, och visade mycket starka och avslöjande, men också förvirrande vackra bilder från olika stadier i framställningen av olja och också effekterna av oljans framfart. Mycket olika teknik hos dessa bägge, men ändå med liknande syn på estetik  i fråga om själva bilderna. Realism i romantiskt ljus, utan att för den skull vara förskönande.

Sist av allt fick vi egna uppgifter i de olika arbetslagen. En skojig och inspirerande dag.

(PS Några av bilderna är från Stadsmuséet, dit vi gick efteråt. DS

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Fångad av ögonblicket

  1. Mycket fint gjort Camilla! Tack för idag – och att vi var så effektiva!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.