I väntans tider…

I advent lyser stjärnan i mörkret, pepparkakor och glögg värmer i kylan, men det finns också inslag i vardagen som inte värmer. För vissa finns visst hopp och för andra…

DSC04050

Men när solen som omväxling lyser upp en helg känns plötsligt dystra tankar och onda aningar mindre obehagliga.
En promenad ute i närmsta – nåja – förort, där villor ligger upptornade vid vatten och höga berg…..utsikt över ett blått vatten och lekande farbröder med minisegelbåtar…..kalla fingrar och tår men ändå glada miner runt omkring, och jag tänker att: ”Jösses vad lite som behövs….en solig dag, en skön omgivning, leende människor och livet återvänder. Vi ska nog greja det här!” Så tänker jag. Vi får inte ge upp.

Gråt inte – Kämpa!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Ett gammalt citat från kvinnorörelsens svunna dagar, men nu finns det en ny kvinno- / feminist-rörelse…nya sätt att kämpa på, liksom en miljörörelse som inte får dö bara därför att något språkrör eventuellt har misslyckats på något område. Jag har kanske 30 år på mig…innan jag hamnar i äldrevården….jag tänker inte låta några kängor klampa fram över mig, eller jorden, ostraffat och jag vill säga till alla och till en viss politiker som sitter i riksdagen….

”Det här är mitt land, min jord, mina stjärnor i mitt stjärnsystem, och jag delar allt detta med så många fler än du kan räkna till – och du får räkna med alla oss om du vill vill bli av med någon av oss – och allt det vi gör mot varann får vi tillbaka. Så sjung, le mot dem du möter, och ta en stärkande promenad och du får solen, månen och hela himlen tillbaka. Plantera goda tankar, ty som du sår får du skörda….. Men utvisning och avvisning gagnar ingen….då sår du istället split mellan människor. Sådan är historien och sådan kan den fortsätta om ingen säger sluta, eller stopp!”
Precis som ”sluta-regeln” som vi har på skolan. Den betyder: Sluta – jag är okränkbar!

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.