Skynda långsamt! ……. #15

image

Det ser ut att bli en roddbåt till sommaren. En med elsnurra på, som ingår i priset.  Det rimmar väl med mitt tidigare livs, om inte mantra, så i alla fall en livsfilosofi om att man bör skynda långsamt. Ett märkvärdigt ordspråk egentligen med tanke på dess inneboende motsatser.
Jag som inte har körkort har väl egentligen aldrig känt att jag inte kan leva utan bil, men utan cykel skulle jag känna mig halv.
Som barn växte jag upp på landet på sommarlovet i Stockholms innerskärgård. Vi hade en liten lätt jolle som jag fick vara ute och ro i så snart jag hade lärt mig lite båtvett. Jag minns känslan av befrielse när jag kunde bestämma på egen hand och ro vart jag ville. Yngst i en familj med fem barn, var jag van vid att rå mig själv och hade egna äventyrliga drömmar och fantasier inne i skallen. Där ingick också berättelser om Svarta Hingsten som hamnade på en öde ö tillsammans med Alec Ramsey, och nu kunde jag också leva mig in i det i dubbel bemärkelse när jag kunde ro till ett mycket litet skär i närheten och plocka upp tång ur sjön för att bjuda den inbillade hästen på. På olika sätt levde jag mig igenom denna spännande berättelsen om hästen och pojken – det var jag som var pojken i detta  fall – på den öde ön. Men den var inte mer öde än att jag hörde mamma ropa: Alla barnen tvätta händerna och kom och ät!
Att ro tillbaka från det stora äventyret på skäret, in under träbron till Furuholmen, för att lite senare kunna glida in till vår brygga, tog inte mer än 5 minuter.

Tänk att äventyret bara är 5 minuter bort!

Med lite roddkraft och fantasi kan du i  lugn och ro övervinna det mesta.

Jag ser fram mot en rofylld sommar då saker och ting har hamnat på rätt plats och jag på min. Återigen kan jag känna mig som en hel och självständig individ även i närheten av sjön.

Det går inte att stressa sig fram till rätt beslut, utan ett steg i taget och ett årtag åt gången.  Det finns en puls och en rytm i alla rörelser. Ju mer samstämmiga, desto fortare går det
Det fina i kråksången är att med den nya lilla båten kan jag bjuda in en medroende……då gäller det att takt och ton stämmer överens för då kan vi få ett riktigt flyt. 😉

Ha en skön söndag och ta den med ro!

 

 

http://bisonblog.se/blogg100

4 kommentarer

Under Tid

4 svar till “Skynda långsamt! ……. #15

  1. Nu skall även jag ta denna dag mer ro!
    Ha det gott och tack för berättelsen 🙂

    Gilla

  2. Alla barn borde ha tillgång till en egen båt och en öde ö.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.