Om rösten och om Malena Ernmann-tricket……… #95

image

Ja, nu sjunger jag snart på sista versen här på #Blogg100. Sen fortsätter jag förstås blogga men inte lika frekvent.
Vissa saker har förändrats under de här senaste 95 dagarna.
Framförallt har min ischias påverkat min vardag rätt rejält. Dels rent fysiskt och dels har den påverkat mina andra aktiviteter.
Jag har inte kunnat vara med på vår sommarkonsert
med kören,  t.ex. Det känns lite konstigt eftersom jag har missat alla konserter under denna termin.

image

Jag har haft sådana längre perioder tidigare under årens lopp, med förkylningar och hosta.
Jag minns speciellt våren 2009, då vi skulle ha en konsert med många, långa, svaga toner. Det var nån rysk musik.. jag tror det var Rachmaninov. Jag hade precis kommit tillbaka från en längre förkylningsperiod,  och kämpade med de höga, svaga tonerna, förgäves, tycktes det mig.
Plötsligt fick jag en ingivelse. Eftersom Malena Ernmann var så i ropet den våren, fick jag för mig att jag skulle leka att jag var hon….Inte låta som hon utan vara hon. Jag satte mig käpprätt upp i stolen, vidgade mina näsborrar och ögon och allt som gick att vidga, fäste blicken någonstans långt bort på en tänkt publik….  Och se där! Tonerna satt där de skulle och jag kunde hålla dem hur tyst och länge som helst utan en enda hostning. Det var ett mirakel!  Faktum är att det har funkat varje gång sen dess – Malena Ernmann- tricket. Fast problemet är ju att jag inte kan gå omkring och vara hon hela tiden. Det skulle kanske leda till vissa personlighetsstörningar…..

Dessutom glömmer jag mellan varven vad som hjälper mig bäst. Det är väl när min egen röst är tillfälligt Ok, och inte behöver ta hjälp av andras.

Annars är väl jag, och många med mig, i behov av Malenas röst även i andra sammanhang. I flyktingfrågor, förstås, men också i frågor om barn med särskilda behov, och om hur de får kämpa så hårt för sin rätt i samhället.

Läs gärna mer här!

Vi kanske kan följa Malenas goda exempel och höja våra egna röster – om än inte så vackra – för att göra ännu lite mer skillnad i vårt kalla men vackra land…..

Ta ton för mänskligheten!  🙂

image

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.