Hoppfull eller naiv?

image

Tror att jag har haft tur för det mesta. Jag har träffat så många människor och nästan aldrig har jag känt mig utnyttjad eller lurad.
Det har lärt mig att inte vara misstänksam utan snarare har jag trott människor om gott, tills jag blir motbevisad, vilket jag förstås också har blivit.
Jo, jag vet….Det är en smula naivt, men jag är hellre godtrogen och naiv än misstänksam och cynisk.
Om jag inte fick tro på den goda människan, vad skulle jag då tro på?

image

Ingenting, eftersom jag inte är religiös.

Men jag tror på pacifism snarare än krig, på kärlek istället för hat, samspråk i stället för gräl. Men jag inbillar mig förstås inte att det bara finns ett sätt att lösa konflikter på eftersom det  finns så många olika sorters konflikter och krig i världen. Däremot kan ingen lura i mig att väpnad konflikt är den enda vägen att gå om krig ska stoppas.. Det är ju minst lika naivt att tro, eftersom det aldrig har hänt. Krigen tar aldrig slut, och här ska ändå alla pacifister sitta och skämmas och bli beskyllda för att vara naiva….

image

Jag tror nog inte att alla krig kan stoppas utan vapen, men jag tror att samtal och förhandlingar, samt ett samhälle som är jämlikt och utan korruption, kan förhindra att krig uppstår. Det kan inte vapen och mänsklig ondska åstadkomma.

Vi måste ha något att tro på, något att hoppas på och något att drömma om….

….. Att höja blicken och speja mot horisonten,  så når vi kanske en bit på väg, i alla fall….

Skepp ohoj! 🙂

image

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.