Friska vindar x 52

Nu ska jag försöka ge mig själv ett slags senkommet nyårslöfte.

image

Häromsistens skrev jag här ett inlägg om att allt vore bra om jag bara slapp läsa alla dessa fördomsfulla och ibland hatiska kommentarer på nätet, eftersom jag sen ligger vaken halva nätterna och gruvar mig över världens elände. Inte särskilt uppbyggligt!

image

Men nu är det dags för nya tider. Jag ska försöka tänka, läsa och göra positiva saker, på nätet och i verkliga livet. Betydelsen av detta förstod jag igår när vi på vår vanliga runda stötte ihop med några vänner från lång tid tillbaka. Vi stod och pratade en kvart som om vi gjorde det varje dag, trots att det händer väl högst ett par gånger per decennium. Vi pratade lite allmänt och lite politik och hade attans trevligt, och när det blev för kallt skildes vi åt och gick åt varsitt håll. Sådana otvungna, men kära återseenden hör till det bästa jag vet. Just det där korta intensiva mötet kan ge impuls till att tänka på så många glada minnen och funderingar på hur det var då och hur det har blivit nu…

image

Det känns livgivande, helt enkelt.

I mina bästa stunder kan även Facebook och andra ställen på nätet upplevas så, men sällan om jag bara surfar runt på en massa olika intressanta länkar, skriver och läser och delar, och sen halkar in på kommentarsfält på Aftonbladet,  t.ex. Eller hos Malena Ernmann. Då slutar det nästan alltid med dålig smak i munnen och ett lätt illamående. En på humöret dränerande verksamhet.

image

Nu ska jag sluta följa hur vinden blåser, utan sätta kursen själv. Mot det lustfyllda, inspirerande och lärorika!
Jag provar en vecka i taget och sen blir det utvärdering här varje söndag.

image

Det kan vara intressant att se om det har någon verkan och om det blir skillnad på feedback från andra. Det gäller förstås inte bara nätverksamhet, utan även mitt riktiga liv. Men där är det inte så lätt att sväva iväg i okända riktningar, men å andra sidan kan man alltför lätt falla in i de klagandes kör. Lättare att gnälla en gång för mycket än bidra med ett positivt förslag.
I år har jag dock inte varit så klagande och jag har heller inte hört så mycket från andra.

image

Så nu gäller det!
Håll i er, för här blåser friska vindar….. 😉

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.