På tur och musik i lur… Dag 79, #Blogg100

image

Har hittat mina gamla små hörlurar. Roligt att vara en lyssnande människa igen. Imorse läste jag skivrecensionerna i DN och gjorde som jag brukar… Letar upp några av de intressantaste på Spotify och lägger in dem i spellistan. Idag är det en svensk feministisk jazzgrupp som spelar rätt konventionell swing. Rätt skönt att ha i lurarna. Roligt med lite nytt i alla fall.

image

Och så fick vi göra ny ladda-bilbatteriet- tur med bilen en timme i sträck. Ut till förort i öster med varsin glass i nypan för att hålla humöret i schack strax före middagen. Mysigt att se nygamla områden sådär inom loppet av en timme. Vi glassade runt lite helt enkelt…  😉

image

Summan av kardemumman är två turer på samma dag av olika slag, men av samma karaktär ändå – återupptäcka gamla områden men i ny tappning.

image

Som av en händelse läste jag en artikel om hur vi översköljs av ”skitmusik” – schlager – i flera veckor, och som sponsras av SVT helt ohämmat. Artikelförfattaren lekte istället med tanken att man på liknande sätt skulle marknadsföra en jazzfestival i Stockholm samt stänga av halva Stan i flera veckor…. Och direktsända jazzmusik i TV varje vecka på bästa sändningstid. 😉

image

Ja, ni hör!

Det låter sig inte göras…. Men lyssna lite på min länk istället!

( det verkar vara något fel på länkarna.. 😢)

Säga vad man vill men även musik kan tjänstgöra som batteriladdare för människor, oavsett vilken musik du väljer. Huvudsaken är att du väljer! 😊

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.