Att vara, eller inte vara..Det är frågan! #57

Så många gånger i livet som man får ställa sig den frågan…. Inte som Hamlet, med en dödskalle i handen utan lite mer vardagsfilosofiskt. 

Vad är meningen med att jag jobbar med just det här, eller varför gör jag inte något viktigare med mitt liv?

Varför ägnar jag mig inte åt miljö och åt att rädda vår jord, eller med människorättsfrågor, eller åt det som ligger närmast mig – att jobba med kulturfrågor och musik för barn – där jag har kunskap och erfarenhet. 

Men kanske stannar jag upp där? 

Jag jobbar ju redan med kultur för barn. Jag har ju i mindre skala jobbat hela livet med barn och musik och rörelse. Också med miljövård och med värdegrunden på olika sätt. Jag har kanske inte räddat hela världen,  men ingen kan göra allt, men alla kan görs nåt…. 

Det är ganska svårt att prioritera vad som är viktigast för världen och för mig. 

Att bidra med mitt strå till stacken. Att så några frön bland barnen så att de växer upp till goda samhällsmedborgare. Växer upp och tar ansvar för sig själva och varann. Att jag själv deltar i debatter på nätet på olika sätt. Att sprida snällhet i världen. 

Att vara, eller inte vara snäll…. 

Det borde inte vara frågan för dagen, men är det tyvärr. Alla människor borde sträva efter att vara snälla. 

Sorgligt nog läser jag många elaka kommentarer på nätet nuförtiden. Hånfulla och negativa om allt och alla som strävar mot ett bättre samhälle. Eftersom jag är med i Facebookgruppen #jagärhär strävar jag efter att vara så vänlig som möjlig, men att ändå försöka få personen i fråga att ändra stil. Vi får aldrig fälla elaka och nedsättande kommentarer. 

Men idag brast det för mig. Jag kunde inte låta bli att vara sarkastisk och till viss del hånfull själv i en kommentar. Vi ska ju bara vara sakliga och konkreta i ”snällgruppen”, men hur det är….. Ingen människa kan vara snäll hela tiden, men alla kan vara det nån gång….. 😉 

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.