Allmänna funderingar….#70

Inför nästa läsår har jag många funderingar och ett nytt uppdrag. Allt känns roligt och jag känner mig lite pånyttfödd så här i slutfasen av arbetslivet. Spännande utmaningar men också välbekanta, med lagom avvägning så att det inte går på rutin men ändå skönt att det får gå på just rutin. 

Men det finns en sak jag inte ser fram emot och det är det här med hur jag ska hålla reda på mina papper.  Jag går och planerar för hur jag ska skaffa olika backar som jag märker på olika sätt för att jag inte ska blanda ihop alltsammans. 

Papper till mig från skolan, från skolan till mig, från fritids till föräldrar och tvärtom.  Från sjuksyster till föräldrar, från föräldrar till….. 

Hur många backar blir det? 

Jag kan nog inte räkna dem alla, men jag vet att är det något som kan stressa mig är det borttappade papper. Viktiga papper, alltså. 

Men så tröstar jag mig med att jag brukar i alla fall inte slarva bort det allra viktigaste, nämligen barnen. Jag är inte särskilt slarvig, men jag är lite disträ och det brukar inte gå ut över barnen. Men papprena ligger risigt till….  😉 

Annat jag funderar över är världshändelser, som det franska valet, och de högerextrema som brer ut sig i världen men som ändå har blivit lite motade i grind. Jag tänker på klimateffekten och vad den medför. Jag tänker på att vi har en svinkall maj månad och att även extremt väder beror på klimateffekten. En gång läste jag att, om isarna smälter kan Golfströmmen ta en annan bana, vilket ledar till ett ännu kyligare klimat i Norden. Hoppas att jag minns fel, men en dag som denna känns det inte alltför avlägset. 

Hellre för kallt än för varmt. Men om andra delar av världen runt Ekvatorn drabbas av extrem hetta istället….? 

Hur ska vi då göra med klimatflyktingarna? Ska vi hjälpa dem på plats? Skicka parasoller och önska dem lycka till? 

Tja….. Med vår ”humana” migrationspolitik finns inget annat att vänta, kanske?

Men nu ska vi inte måla fan på väggen,  för nu ska vi glädjas åt framgångar värda att glädjas åt…… Hmmmm…. 

Jag funderar lite till på det där sista. 😉 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.