Då kom värmen… #79

Som vi har väntat på värmen. Ända fram till igår har jag hasat omkring i vinterjacka och halsduk och muddar. 

Idag gjorde jag slag i saken och tog vårjackan. Men jag litar inte riktigt på värmen. Inte på vädret över huvud taget. 

Jag tog med en halsduk och muddar och en extratröja, för säkerhets skull. När jag for hem på eftermiddagen var min ryggsäck proppad men alla extrakläder, men en sak hade jag packat rätt på morgonen. Ett linne kom till pass! Jag välsignade mig själv till detta, eftersom jag höll på att smälta bort i solen. 

Jag är nog onödigt förutseende. Packar för alla eventualiteter, om jag så bara ska ta en kortare promenad. 

”Tänk om det är blåsigt. Det blir kanske kallt. Om det blir svettigt behöver jag en ryggsäck att lägga varna kläder i. Och då kan jag ta med lite vatten ifall jag blir törstig….” 

Sådär kan jag hålla på. Och eftersom jag ofta får huvudvärk innan jag kommer iväg, springer jag in och hämtar en ipren. Ifall….

Det kan vara bra att vara väl förberedd…. Jovisst! Men det finns måtta på allt.

Man kan inte skydda sig mot allt. Om olyckan väl är framme så händer alltid nåt som man inte har tänkt på att skydda sig mot. Idag var det en petitess. Välutrustad och klar sprang jag iväg ner till tunnelbanan och upptäckte att jag hade glömt plånboken hemma. Det var jag som skulle laga mat idag och skulle handla. Men då inträffar något lustigt. Att laga mat är lustfyllt för mig. Allrahelst om jag får laga enligt principen ”Här har du ditt kylskåp!”

Plötsligt är det roligt med det oförutsägbara. Finns inte tillräckligt med kikärter får jag fylla på med sojabönor. Lite alternativa kryddor som inte fanns i kikärtsbiffreceptet, som jag hittade på nätet. 

Simsalabim!  Maten är klar!

Jag klarade dagens match med väl godkänt. Bara en och annan detalj som felade. Jag tror jag ska börja slarva med packningen. Vem vet hur dagen då skulle se ut. Kanske skulle jag få en helt annan hållning och resning utan min tunga ryggsäck…? 

Att släppa förnuftet och bara ge sig hän åt det tyngdlösa livet. Ska prova…..snart….. 

Jag ska bara…..  😉 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.