För pigg !

 

Jo, men visst är jag för pigg för att vara sjuk, men också för sjuk för att vara pigg. Jag har legat till sängs hela förmiddagen för att  orka stiga upp och koka min lunchkruska och läsa min morgontidning som inte kom idag. Fick nöja mig med två fullspäckade bostadstidningar fyllda av miljonvillor och gamla torp med dolda fel men med charmiga vedspisar och fallfärdiga bryggor. Jösses ! Var kommer alla människor ifrån som har råd, tid och lust att köpa dessa ruckel eller slott? Och var finns pengarna ? Eller snarare: Finns pengarna ? Jag känner ingen vettig människa som har så mycket pengar så han / hon kan köpa en "charmig villa på 300 kvadrat i Djursholm". Nej, det är klart att jag inte gör. Jag tillhör väl inte direkt den kretsen, men jag undrar ändå….Kan den kretsen vara så stor så att alla dessa hus kan köpas för riktiga pengar ? Om det är så att pengarna finns, är det bara att lyckönska alla dem som har dem, men om de inte finns…när spricker bubblan då ? När det stora flertalet har lånat pengar som inte finns….Vad händer sen ?
 
Jag får väl fråga någon som vet…?!
 
Jag vet en som är bra på att skriva kommentarer på vers
och kan rimma både kors och tvärs
Hon har också viss hum om ekonomi och kommers,
så hon vet nog om det finns nån rigtig "cash".
 
Vad skulle jag göra utan min bloggpost ?
jag känner mig redan helt "lost"
för det har blivit ett "måst",
en slags daglig kost
utan vilken min hjärna angrips av rost
och själen likaså, av frost.
 
Nu måste jag nog gå att vila igen innan det här går alldeles överstyr
för av allt detta rimmande kan man bli lätt .., ja, vad tror du ?
Yr du sa och yr det var, men nu måste jag sluta innan någon mer blir sjuk och….just det…

 

4 kommentarer

Under Hälsa

4 svar till “För pigg !

 1. K

  slutainnan nån mer blir sjuk och_ _ _ _ _?????????????????Nä nu har nog febern satt åtna.Jag tyckte mycket om de två senaster fotona särskilt det vänstra. Vi är så vackra i naturen!Eller kanske vackra av naturen?Naturlig skönhet? Anyway – det är så kul när vi ses och så synd att det inte är oftare!

  Gilla

 2. Aniara

  Aha! Så har även ni, min kära ägare av newmill, drabbats av den så vilt härjande rimsjukan!!Härligt!Antar att du lätt skulle nypa förstapriset i herr Badares pågående dikttävling. Om han nu inte lagt ner den, man vet ju aldrig med den mannen.Själv lyckades jag häromdagen göra bort mig ordentligt. Drämde till med ett Goethe när det i själva verket var Tennyson.Inte för att jag egentligen har nån järnkoll på de där gubbarna, fast låtsas kan man ju alltid.=)

  Gilla

 3. Pulcinella

  Ooohh, nej!:ds Ännu en blogg som man ju bara mååååste läsa!:):):) Och som har så passande titel Tid och underrubriken Lyssna.:) Men man har ju iiiiinte den dära tiden juh.:s Äsch, vad är man inte kapabel till att göra, när man verkligen vill?!:D Jag tror bestämt att denna underbara blogg skall läggas bland andra favoriter och läsas så fort tillfället ges…:) Underbart att upptäcka en intressant människa!:):):)Tack för de fina orden, jag blev glad när jag läste dem.:) Men du, du har väl säkert märkt att jag är odräglig när det gäller att kommentera?:d Så håll i dig, för nu har jag hittat dig!:DMassor av kramar!:)

  Gilla

 4. Unknown

  Jag läste det du skrev om att bli niad när man är ute och rör sig. Jag vet inget värre, och det är som du säger: den äldre generationen avskyr det som pesten. När jag jobbade på ålderdomshem försökte en del av dom yngre anställda använda "ni" för att dom trodde att dom på så vis visade respekt för dom äldre. Att pensionärerna blev arga och kände sig förorättade fattade dom inte överhuvudtaget. Protestera när någon niar!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.