Konfliktlösning

Tänk om vi om hundra år får se en annan typ av konfliktlösning på jorden. Kanske har man kommit på att det är förkastligt att ta till vapen och våld. Att naturen skövlas och människor dör av krig och terror. Skulle man då inte kunna koppla in några av världens bästa konfliktlösare, nämligen en handfull förskole- och fritidspedagoger som inte gör annat (nästan) om dagarna än att lösa stora och små konflikter. Äntligen skulle kanske storpolitiska frågor föras ner på den nivån där de hör hemma, nämligen i sandlådan. Och där kan de kanske lösas utan att bomber och granater behöver fällas ?

Om hundra år eller….får vi vänta ännu längre ? Kommer det kanske aldrig att ske ?

 Eller är det  "a piece of cake". All världens konflikter löses imorgon dag bara alla kommer  överens !!! Jag tror att jag delegerar uppgiften till alla och en var som vill vara med…sådärja…och en kopp kaffe till !

 

Som ni förstår har jag lite stressigt med allt möjligt annat än bloggen nu. Har förresten varit på kurs om "Balans i livet". Stresshanteringskurs. Det var väl bra, men alla fick en hemuppgift: att skriva upp allt som stressar en, och sedan en lista på allt som motverkar stress. Men hur ska jag hinna med det ? Den listan kan bli lång. Men att andas är bra ! Jag börjar med det. NU. Och så får världspolitiken komma så småningom. Det gäller att prioritera. Ska jag börja med de asylsökande barnen eller Gaza, eller kanske..? Det är lite mycket nu. Nej, visst nej, jag skulle delegera….Få se nu; "Britta i Kungsängen" får ta Irak-frågan. Hon har skinn på näsan och har jobbat länge med stökiga pojkar. "Anders i Rinkeby" kan kanske hjälpa till. Det är alltid bra att vara två !

Nej, nu har det väl alldeles slagit slint, säger ni. OK. Men var ska man börja, då ?

Jag går och jobbar och repeterar med kören så länge…(för tredje gången den här veckan.)…medan ni tänker ut något bra alternativ. Men känn er inte stressade för all del ! Andas genom näsan. Tre gånger. Höstluften är uppfriskande. Eller lyssna till lite vacker musik. Kan också  vara avstressande.

Lycka till !!

 

5 kommentarer

Under Nyheter och politik

5 svar till “Konfliktlösning

 1. K

  Lösa konflikter har jag aldrig varit särskilt bra på, konflikträdd som jag är men en sak har jag märkt, och det gäller problem överhuvudtaget, de löser sig! Med tiden! Alltså säger jag er alla: Hav förtröstan – det ordnar sig faktiskt!När det gäller stresshantering har jag fått många goda råd de sista fem åren. Tror faktiskt jag ska göra en ny modul och lista upp dem. Men samma här; Nu hinner jag INTE.Älskar bloggen men prioriterar att få ett och annat i vardagen att funka tex jobb. Sen är det det härsjungandet. Vad tid det tar! Men vad glädje det ger!På repet igår dök Philip upp från det gamla Idol, ni vet den stora mörka killen som kom 2:a.Jasså? Han var redan glömd? I kören går han under namnet kusinen.

  Gilla

 2. K

  Mycket fin höstbild!

  Gilla

 3. Unknown

  En kattvän med så brett och kunnigt musikintresse, och som skriver så intressant och tänkvärt, måste ju bara bli upptagen i det nobla sällskap som kallas "Bloggar som svänger" – dvs listan över mina favoritbloggar. Sagt och gjortHa en fin torsdag. MVH. Björn.

  Gilla

 4. Aniara

  Ännu mer uppgifter att göra för att minska stressen låter – stressigt!=)Kul att du fann lite tid att skriva i bloggen i alla fall.Själv är jag just nu ganska rejält stressad för att jag inte lagt mig i sängen ännu.Skall ju snart upp!Ha det

  Gilla

 5. CrazyYoda

  hmmm!…mycket intressanta tanke-banor här…återkomma senare jag vill…trevlig helg!*May The Music Surround You*

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.