Allting över…

 

Nu är den värsta veckan över !! Mycket på jobbet och mycket körsjungande. Grannar som vill umgås och arbetskamrater som ska firas. I lördags hade vi en fin konsert och det kom en hel del publik. Det känns ju bra och inte så onödigt då att man nästan har repeterat ihjäl sig veckan innan. Och nu går livet vidare….
Faktum är att jag redan i fredags hann med en fika under almarna i Kungsträdgården i solskenet. Den där totala avslappningen infann sig och bara njutning stod på schemat. Jag tänkte att jag bodde i världens vackraste stad.
Jag vet att många protesterar…kanske ? Jag menar, nog finns många mycket häftigare eller mer exotiska eller mysiga städer, men knappast vackrare. Men det allra häftigaste var att jag hade tid att sitta alldeles still och bara tänka på ingenting. Nästan som på den gamla goda tiden i AS (Apatiska sällskapet). Fast det här var lite mindre apatiskt. Dock inte mindre stillasittande. Jag undrar om jag delar förtjusning över detta mycket enkla nöje med någon annan här på jorden ?
Hur som helst …. Tid att tänka, tid att inte tänka, tid att bara vara och tid att inte vara just någonting…ger ni er själva det någon gång ?  Det måste ju vara som någon slags meditation. Jag har aldrig provat det, men jag inbillar mig att jag har en naturlig fallenhet för sådan aktivitet("flegmatisk", sa man nog förr att man var).
Så efter en hysteriskt överbelastad vecka försjunker man i absolut ingenting. Men det märkliga är ju att ju mer man har att göra, desto mer hinner man med. Det är den där gamla lagen om att energi alstrar energi….
Ibland kan ju också någon "sno" energi av en. Hur mycket man än donar och ger av sig själv, är det någon som suger i sig det där lilla extra man har och lämnar inget kvar.
Nu har jag också lärt mig att den värsta typen av stress är den s.k. "känslostressen" som människor drabbas av om de tvingas att proritera vilka/ vilken de ska "rädda" i nödsituationer. Om man t.ex. jobbar på sjukhus  och får in flera brådskande akuta fall samtidigt och man är ensam för att kollegorna på avdelningen är sjuka. Det är i typiska vård- och omsorgsyrken som denna typ av stress kan uppstå .  Och inom vilka yrkesfgrupper jobbar vanligtvis kvinnor ???
 Det var alltså därför som kvinnor sprang in i den berömda "väggen" först ! För att de helt enkelt drabbades av den farligaste typen av stress, och inte alls för att de var "svagare", som en del (män ?) inbillade sig i början.
Och då förstår jag också varför jag kan känna mig så trött av mitt jobb ibland fast jag inte alls tycker att jag jobbar ihjäl mig, rent tidsmässigt.
Är alltså "tid" inte en storhet i sig själv ? Bara dess kvalitet, om den är god, alltså.
 
Det spörs….vi hörs !
 

 

4 kommentarer

Under Tid

4 svar till “Allting över…

 1. K

  God Afton!Synd att vi inte kunde komma och höra i lördags men vi hade fullt upp med att repa, äta, skråla och skratta.Låter avundsvärd din lilla stund under almarna. Jag upplever något liknande när jag vandrar om morgnarna. Just nu till Tore Aas Gloria-mässa. Välkomna den 18 nov!

  Gilla

 2. CrazyYoda

  …Tack för det!…I din gäst-stuga var det minsann ljuva toner i kväll. :DBrukar tassa förbi och lyssna och läsa lite av dina tanke-gångar som tilltalar mig.Önskar dig en lugn och bra vecka…

  Gilla

 3. Aniara

  Just så.Både det att göra ingenting och att ju mer man gör desto mer . . .Skrämmande hur lite man (läs jag) får gjort när det inte finns så mycket som måste göras.Usch ja, slösade ju bort hela sommaren på nästan ingenting.Och nu blev jag vansinnigt stressad. Har ju faktiskt EN sak som måste göras och det NU.=)

  Gilla

 4. Eva

  HEJtack för ditt besök.eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.