Om inte tävlingar fanns…

Jag hade väl knappt publicerat min förra post förrän jag satt där igen, naglad vid frisparkar, hörnor och dribblingar….sambon hann fråga om man verkligen inte fick se någon  fotboll mer ? 
-"jovisst", hör jag mig själv svara och så var det dags för Englandsmatchen. Kul att heja lite lagom på Svennis och att njuta av en skruvad (?) Beckhamfrispark…det är bara att inse att stridiga känslor för och emot det mesta kan hysas inom en och samma människa. Tävlingar kan vara rätt roliga, trots allt…och livet vore kanske fattigare utan. Lite väl mesigt eller klosterbetonat…..och inte skulle man kanske njuta så av ett tävlingsfritt samhälle om tävlingar inte fanns. Nu när Sverige är ute ur VM- leken verkar det hela lite mer småputtrigt och gemytligt.
 
I dagens DN skriver Jonas Thente om hur förvånansvärt glömsk hela (väst)världen är när den förvånat konstaterar att amerikanska soldater bär sig svinaktigt åt i Irak och på Guantánamobasen, exempelvis…Hur kan "våra pojkar", etc, etc…..och så har de glömt att människan bär sig åt exakt så i krig, och har alltid gjort…trots det "goda" uppsåtet blir en människa som förbytt i krigshärjad zon oavsett uppväxtmiljö och bakgrund. Ett krig är ett krig är ett krig…och en människa är alltigenom mänsklig och rymmer de flesta känslor, elakartade eller ondsinta eller goda och vänliga. Vad kan man säga mer om det ? Jo…
 
Så olikt livet kan te sig i olika belysning och så inkonsekvent en enda människa kan vara…men det ger mig ändå hopp om livet….det gör det hela mindre förutsägbart och därmed mer intressant.
 
Eller hur ?
Eller är det bara en dåres försvarstal ?
 
HeHe…Det spörs…
 
Vi hörs !

9 kommentarer

Under idrott och dans

9 svar till “Om inte tävlingar fanns…

 1. Anna-Lys

   
  Inkonsekvens är för mig en mycket dålig egenskap, hos en och samma människa. Men, i krig tycker jag att det inte handlar om inkonsekvent beteende när det gäller de operativa enheterna. De går in i en roll, där identiteten är att likna vid en krigsmaskin, utan känslor och absolut utan tankar. Hela utbildningen går ut på att gå in i detta "trance" liknande tillstånd. För den som reflekterar till någon sekund kan inte skjuta en annan människa. De som inte klarar detta deserterar eller blir ställda inför krigsrätt … och alla de "goda" föraktar detta "pack" som inte är tillräckligt diciplinerade.
   
  Många har vapenvägrat av just detta skäl, de har blivit satta i fängelse då de vägrat döda en medmänniska.
   
  Nä … jag tycker detta omoraliska beteende ska ses som ett patologiskt samhällsproblem. Inkonsekvens, dubbelmoral … kalla vad vi vill … men på individnivå ligger det INTE.
   
  Dock finns i andra situationer dessa "vända kappan efter vinden" människor … de är inte inkonsekvensa, snarare flexibelt konsekventa *ler*
   
  Gillar dina bloggar … de ger mervärde och reflektion!
   
   

  Gilla

 2. Unknown

  Slutkören ur Förklädd Gud. Jag får knottror på kroppen.
  Hoppas att du förstod att det inte var av ointresse som jag inte läste din blogg utan att jag ville skriva till dem som hört av sig när jag inte orkade med att ha sidan öppen.
   
  Det hade varit lite för mycket så jag tyckte att det jag kunde undvika fick vara så länge till efter helgen. Därför skrev jag bara en hälsning. Nu har jag läst båda dina bloggar.
  Betr idrott så är jag lika engagerad och idrottstokig som du och lever mig in i skeendet. När Henrik L skulle skjuta sin straff så sa jag. " han kommer att skjuta över, så jag går ut"  och han sköt över………..
  Anna har helt rätt det hon säger att för att vara med i krig måste man förvandla sig till en maskin. Jag minns när min äldste son gjorde lumpen. Han vara tvungen att äta nervlugnande. "Mamma, jag måste lära mig att döda andra människor" sa han och jag tror att hela hans liv tog skada av att tiden i militärtjänst. Själv sökte jag en gång en tjänst på
  I 4, i Linköping.  När jag kom in och skulle intervjuvas så kände
  jag med en gång att – här skulle jag aldrig kunna jobba – . Jag är helt övertygad om att de tänkte på samma sätt om mig.
   
  Filen som du sände har jag tagit in men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Vi struntar i det så länge.
  Tack för din omtanke.
  Många kramar från mig till dig

  Gilla

 3. Anna-Lys

   
  Return to Sender:
   
  Mellan raderna? … hmmmm
   
  Klart jag alltid återkommer in hit ! 😀
   
  *kram*
   
   
   
   

  Gilla

 4. Anna-Lys

   
  Du spelar "God in Disquise" vad är det som är oroväckande? Är det diskussionen om den mänskliga "plasticiteten" som du bloggar om, eller har det hänt Dig något privat som oroar dig?
  Känns starkt att komma in här och "tona in" läget. Du har min mail om du helldre vill ha ett "samtal" där.
  När åker du ut till landet? Kör du mobilt över nätet då?
   
  *varm kram*
   

  Gilla

 5. Fancy

  har det någonsin kommit något gott ur ett krig.
  inte vad jag vet.
  Pojkar fostras till hjältar… om nu inte alla kan bli poliser ambulansmän eller jobba som brandman (missförstå inte nu)vilket är ett jobb för hjältar.jag tycker dom gör ett fantastiskt jobb.
  Återstår ett krig för att få chansen att bli hjälte.
  Busch hur ska han kunna bli hjälte med eller utan krig.
  Tror det är kört för hans del.
  Min pratarstund på webben oj har inte klurat ut hur jag ska få det att funka än. men tusan den som ger sej
             //Fancy
   

  Gilla

 6. Aniara

  Från fotbolls"krig" till "riktigt". Det är svårt, eller rättare sagt omöjligt, att föreställa sig hur man själv skulle reagera och agera i en krigssituation. Och skrämmande är det att tänka på.Tror att det på något sätt är mänskligt att i vissa situationer bli "omänsklig" , om det sen mest beror på träning eller att det helt enkelt "sitter i generna" låter jag vara osagt just nu. Har förstås inget svar på det . . . .Att människor är inkonsekventa i sitt agerande, främst vid andra tillfällen kanske än just i krig eller liknande "liv- och död-stituationer" är väl inget konstigt eller särskilt hemsk, tycker jag.Stenhårt konsekventa människor skulle allt vara ganska fantasilöst rigida, tråkiga inbillar jag mig.Det där med att döda eller inte och om man själv skulle kunna göra det och i så fall i vilken situation, ja förmodligen skulle de flesta av oss kunna.Fast vi normalt "inte skulle kunna gör en fluga förnär".Brrrr.
  Annars noterar jag att du lagt upp lite hjälplänkar till sommarpratarna och det tackar jag för!Skall försöka börja ta itu med det där . . . .snart . . ..=)

  Gilla

 7. Anna-Lys

   
  Attans …. min manager har tagit ledigt ytterligare en vecka. Men jag kan notera att son fykker 25 i samma vecka som jag är inplanerad …. kanske lika bra att jag hoppar, eller senarelägger om det är möjligt.
   
  *Kram*
   
  EL.len Argbigga
   
   

  Gilla

 8. Anna-Lys

  Godmorgon Solstråle, eller kanske ENERGIknippe passar bättre utifrån min kontext! 🙂
  Låten jag spelar är vedervärdig men KUUUUL och mycket situatuinsanpassad. Den heter "Wake Up". Jag är ju textfasist och inte ett dugg musikalisk (tror jag), så jag söker på lyric, när jag vill ha en extra knorr och en låt jag själv inte känner till. (Det här bloggandet lär man sig mycket av). När jag funnit den text som passar, måste tempot också stämma. Det händer, som igår att musiken inte är nått vidare men text och dramaturlogi är perfect! hi hi
  Millroll … jag önskar Dig en fin semester när du nu reser idag. Men jag är en känsloegoist också JAG KOMMER ATT SAKNA DIG! *snyft*
   
  *love*
   
  Anna-Lys
   

  Gilla

 9. Fabrizio

  Hi i\’m Fabrizio i\’ve just seen your space and i like it very much!! You\’re welcome on my blog….Greetings from Italy

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.