Nånting

 Nånting borde jag ju skriva, men, hmmm. Det är nog bäst att inte säga något. T.ex. att det jag skrev om vår kulturminister i förra bloggen skrev jag innan jag visste att hon inte betalat radiolicensen på 16 år (eller vad det nu var ?).  Jag orkar inte ens skriva "vad var det jag sa ?", eftersom det är en av de värsta kommentarer jag vet. Så snusförnumstigt, liksom. Nej för jag tycker faktiskt att det är sorgligt, minst sagt, att vårt land ska ledas av en samling smitare och skattefuskare, och dessutom, vilket egentligen är det värsta, hyllas deras beteende i diverse insändare. Kallas för "mod" och "civil olydnad" som bör premieras. Nej, om man nu ska hylla någon från de borgerliga leden,så är det väl i så fall den gamle moderatledaren Ulf Adelsson, som helt enkelt tyckte att det var ynkligt att en som inte gillade public service skulle vara kulturminister.
Men jag skulle ju inte säga nånting, fast …hoppsan..nu var det väl sagt.
 
Äsch…allt man kan säga är väl att makt är berusande för alla som hamnar i maktställning, oavsett politisk färg. eller finns det något mer att säga ? Synd att näringslivets moraliska lagar, eller brist på demsamma, har tagit sig in i politikens korridorer för att stanna (Fast det där borde jag nog VERKLIGEN inte ha sagt…hehe).
Jo… och att när man hamnar i toppen tycks man tycka att andra lagar gäller för en själv och ens gelikar. Man tycker sig kunna ta sig friheten både att utnyttja systemet och att ljuga lite om hur mycket man har utnyttjat det. Och om man inte har ljugit anses man vara lite naiv och har man ljugit är eller blir man företagsam och framgångsrik. Utom när bubblan spricker förstås. 
Fast det tycks gå ganska bra för dem ändå. För dem som har nått toppen, alltså. Jag tycker inte att människor i maktställning som fuskar och smiter är sämre människor än dem i samhällets lägre skikt som utnyttjar systemet och tar emot bidrag och sjuklöner de inte har rätt till, men jag har samtidigt mer förståelse för att så sker, om man har det knapert och pengarna knappt räcker till mat och husrum. När Maria Borelius säger att hon hade "svart  barnflicka" av ekonomiska skäl, klingar det falskt i mina öron. Dvs, jag har svårt att tro mina öron.
 
Förlåt…nu blev det visst en politisk blogg igen…jag som tänkte skriva lite mer om musik och annat roligt nu efter valet…men det kom liksom av sig.
 
Och om jag hade haft min kamera kvar hade jag väl kunnat lägga in lite nya bilder åtminstone…men det kom också av sig…men jag kanske kan lägga in lite ny musik som jag fick igår….mycket bra skiva med Lisa Nilssson….ja, det gör jag…fast…nog är den lite sorglig alltid. Musiken. Men om en musiker sjunger falskt är det lättare att avslöja brist på musikalisk kompetens än det är att avslöja om en politiker ljuger. Ja, om man är musikalisk förstås. Men är man inte musikalis gör det ju inget om nån sjunger falskt, men ljuger en polititker  är det värre…lögnerna skorrar även i en omusikalisk persons öron….
 
Jaja. Det var ju en helt oväsentlig kommentar. Borde inte ha sagt det heller men nu är det kört.
Och imorgon blir det ny musik.  Nu måste jag sova…

7 kommentarer

Under sanningar och lögner

7 svar till “Nånting

 1. Anna-Lys

  fundelerar ….Kanske är politikern så som de var förr är utdöd … numera är de inte ens politikaliska … de spelar på fel strängar … inte för landet och dess folks bästa.Visst är det både trist och oetiskt att det enda som hyllas i Sverige är den framgång man kan uppnå genom att "finta" systemet 😦

  Gilla

 2. Anna-Lys

  ups bidde fel avsändaradress där … ska varahttp://anna-lys.blogspot.com

  Gilla

 3. Stefans hemsida med musik annat trevligt

  hej vänen
  Hoppas allt är bra med dig
  skön musik lysna på när man skriver till dig
  De så roligt se olik asidor som inte alls ser lickla dan ut ju.
  Jag vet inte hur mycket du läst om mig men jag använder mask på nätterna och så bantar jag gått ner 12 kg sen 9 juni ska ner 18 till innan läkarna blir nöjda.
  Kan inte du skriv ahur man gör för att få musik sin sida?????
  Glad för du har de bra med din man som du lever med och hoppas du lycklig med honom
  Jag har ju hålt på sen 96 hitta kvinnan i mitt liv saknar det så fruktansvärt mycket nu samma behov som andra ju fast jag är handikappad ju.
  Snälla skkriv igen och hur man fåpr musik soin sida
  kanske du kan fixa det så jag får musik hoppas
  kram stefan  sköt om dig

  Gilla

 4. Unknown

  Kära Millroll! Tyvärr måste jag göra dig besviken. Läste idag i Corren att Peter Eriksson betalade sin TV-licens här om dagen, han fick väl byxångest förstår jag, denne moralens store väktare kör inte ens med miljöbil. Varför han ska stod på Östgötalistan i valet förstår jag inte. Avskyr sådana där manövrar för att med säkerhet komma in. Vi vill ha våra egna
  politiker på Östgötabänken!!! Tror du att han kommer att kämpa för att vi får vår järnvägslänk, namnet har jag glömt, nej han kämpar nog för en olönsam länk i Norrland. Nu har jag äntligen fått in din brasilianska låt på min sida. Tiden mellan leverans och uppspel  var alltför lång från min sida. Äntligen har något fastnat i sågspånen.
  Hoppas du får en trevlig Weekend
  Kram kram

  Gilla

 5. Aniara

  Men hon har inte gått än, eller?
  Den andra gick ju men kanske tycker Tropeden att det i själva verket är en merit för någon som bl a ska ansvara för public service-media att inte vara med och betala?
  Suck

  Gilla

 6. Eva

  Det är lustigt (eller mindre lustigt) att det skrivs så mycket om politik i alla bloggar… fast det har väl sina orsaker. Det är lite trist bara. Speciellt när man vet att det finns minst lika många fifflare inom det andra blocket, men de var väl inte lika roliga att sätta dit antar jag.
   
  Jag kan tänka mig att ta över som kulturminister annars, jag tror jag skulle passa bra som det, och är det så att de märker att jag missat nån inbetalning till bokklubben eller nåt så får jag väl gå då, med en miljon i avgångsvederlag, för det skulle jag behöva!

  Gilla

 7. Unknown

  Ett ganska försenat och därmed ganska önödigt men ändå ganska förtjust bifall: jag gillar dina politiska åsikter!:)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.