Först en dödsstöt och sen en lans in i framtiden….

  
 
Idrott och kultur är ihop !
Synd bara att hon inte visste det, den nya ministern….Hon visste bara att hon inte ville att de skulle vara beroende…?
Beroende av vadå ? Av varann ?
 
Anabola stereoider ? Eller kanske vill hon motverka spelberoende ?
 
Nej, det är klart….det är bidragsberoendet hon vill åt !
 
Årets största syndare är "Bidragstagaren".
 
Det elfte budet: Du skall icke taga bidrag !
 
Medan jag sörjer kulturen (och då menar jag inte schlagerfestivaler, kungliga operahus och usla TV-såpor) och dess framtida existens, nås jag av glädjebudet.
 
Kristina Lugn ska efterträda Lars Gyllensten i Akademin !
 
En garant för att god litteratur ska bestå och för att ordet "bidrag" inte ska hamna i Svenska Akademins ordlista som svärord.
 
Och kanske en garant för att jag ska kunna sova lugnt om natten….störd endast av katten och inte några mardrömmar om avgifter på bibliotek,  eller att dagens kompositörer tjänar sitt uppehälle på att göra reklamjinglar och Data-spelsmusik…fast kanske blir det verklighet förr än man anar ? Att vara beroende av reklamintäkter och sponsoravtal anses i högerns Sverige vara det bästa beroendet.
Jag fasar för utvecklingen. Det är nog illa som det är, men kan tydligen bara bli värre.
Och den nya kulturministern har förut tyckt att kulturen borde vara mer oppositionell mot makten. Står hon fast vid det idag eller….? Stryper hon bidragen till något löjligt "vänsterprojekt" eller någon udda fri teatergrupp som ingen behöver, slipper hon ju opposition…men hur går det då med yttrandefriheten ? Hon ska se över den, har hon sagt……Jag våndas ! Eller jag vet ! Kanske alla skådespelare i fria teatergrupper tvingas sluta upp med sin bidragstagande verksamhet för att i stället ta ett "riktigt jobb" som underbetald piga hos någon av ministrarna…de lär i alla fall ha råd…ingen tjänar under 500000 om året (…de kanske till och med slipper betala svart ?)! Där slår man ju två flugor i en smäll…de f.d. skådisarna kan ju underhålla ministerbarnen och få utlopp för sin kreativitet samt sköta husets underhåll….
 
 
 
 
 
Skönt att det finns en taleskvinna i akademin med absolut gehör för språk (för att citera DN), med  folkets litteratur i första rummet …
och utan sponsoravtal med Timbros tankesmedja !
 
 

18 kommentarer

Under idrott och dans

18 svar till “Först en dödsstöt och sen en lans in i framtiden….

 1. Unknown

  Oh, inte visste jag att du var så vänster. Läste att S har medl med de högsta inkomsterna. Kan du inte ge den nya regeringen en liten, liten chans ändå. Kanske inte alla är helt odugliga, och önskar roffa åt sig och förstöra livet för vanliga medborgare.
  Tom S är självkritiska. Kunde inte låta bli att titta in och kommentera.
  Kramen på lördagskvällen.

  Gilla

 2. Unknown

  Fred Astair och Ginger Rogers var mina idoler och var får du tag i såna här gamla videos? Sång och dans är ju det som förgyller livet och tillvaron.
  Låg efter sängåendet i natt och tänkte på ordet "piga"
  Varför ska man kalla de som arbetar med städning för pigor?
  Ska man kalla de som tapetserar i hemmen och vars arbete
  ger skatteavdrag för drängar?
  Kallar man de som ser efter andras barn i barnomsorgen för
  barnpigor.
  Kallar man bönder som odlar våran säd så vi får mjöl för bondlurkar?  he he he Kanske inte samma sak
  Roligt med de som har åsikter men den här pigdebatten gillar jag inte. Inte heller att var 5:e som får bidrag för vård av barn
  inte är  berättigade till det. Nog är det fel mot skattebetalarna och inte konstigt att de tröttnat?
  Ha nu en trevlig söndag så ses vi och hörs vidare.
  Kramelikram
   

  Gilla

 3. Aniara

  Måste erkänna att jag inte hört talas om den där nya kultudamen tidigare, men det räckte ju för sjuttsingen att SE henne för att förstå att det är TORPED som gäller. (Skrev de väl i DN till och med . ..)
  Ja du, det är nog strålande tider, härliga tider som väntar nu!
  Alla jävla sjuka och bidragstagande arbetslösa veklingar skall få visa vad de är gjorda av!
   
  Dags att försöka fixa sig några bra kartonger att övervinta i kanske. Ja, när man hamnar ute på gatan.

  Gilla

 4. Aniara

  Och jo, härlig steppsnutt!!
  =)

  Gilla

 5. Alistriona

  …hmmm…nja..vi får ge tiden ett litet andrum..och sia om framtiden…när förändringarna träder i kraft…Jag är här…men tanken är ibland nån "annan" stans…som i mina rader hos mig…vemodet kan snabbt byta skepnad…beroende på olika skeenden….sköt om dig! ((kram))

  Gilla

 6. Fancy

  oja. Ta inte ut så mycket i förskott, Vi får se tiden an.Kristina Lugn är en av mina favoriter…*L*…Hon är störtcool…*asg*Nu har bilen blivit skinande så jag tog till något annat istället…*fniss*…//Fancy

  Gilla

 7. Anna-Lys

  Var Lugn min käre producentska, ännu finner jag vägen in till Spaces "Live".Mycket uppfriskande med progressiva Kristina Lugn i svenska akademin, men det blir nog allt annat än lugnt!Nu är det bara att hoppas att Joyce Carol Oates platsar i Nobel-tronen oxå.*kram*   

  Gilla

 8. MAKI .......damen med rosor

  Hej vännen på spaces! Millroll!
  Det är väl bättre att man lever än städar,,,,,att vara aktiv, uppleva och utvecklas som människa! Kommentar på 4/10 blogg.
  Har missat det där Kristina Lugn, då jag fick jätte glad och trevlig nyhet (har jobbat natt)
  Nu har jag fixat det…Nu tror jag mig förstå hur göras med musiken,,,,Tyvärr lyckas jag inte få egna inspelningar; måste man alltid ha http-URL plats? Hmmm?!!!
  TACK vare CARIN som har lagt in Windov Media Player på min sida,,,,men min lilla hjärna utan data-koppling, tar det längre tid att komma till skott!
  Nu tror jag mig fixa lite låtar på min sida…..sakta men säkert!
  Nu är det sista med mors lägenhet! Där är jag verkligen vilse,,,,,dottern tror si, mäklaren tror så,,,,och jag som aldrig har sålt ngn lägenhet förut, vet inte vad en ska tro på, jaa-jaa! Nog om det!
  God fortsättning.
  kram m a k i
   
   
   
   

  Gilla

 9. Anna-Lys

  T A C K*kram*Anna-Lys

  Gilla

 10. Eric

  http://whynoteric.blogspot.com
   
  Jag tror på kulturprojekt. Men den bästa kulturen tar inte emot bidrag från stat eller företag. Den säljer sig själv och slår åt alla håll, där det behövs slås in dörrar.
   

  Gilla

 11. Eva

  Hej igen… att det ska vara så svårt att komma tillbaka till \’stan\’ efter en långhelg på landet, jag deppar nästan ihop totalt… Det är så många som pratar politik i bloggarna och jag känner att jag orkar inte riktigt hänga med… Kristina Lugn… hm, jag vet väl för lite om henne men jag tycker hon känns flummig men jag har aldrig förstått mig på poesi, för det kallar man väl det hon skriver?
  Det är svårt med kultur överlag, för folk tycker så olika så hur de än delar upp kakan och portionerar ut den så blir det ändå inte bra… Jag skulle aldrig vilja vara någon slags minister, tala om otacksamt jobb… däremot skulle jag vilja ha en liten piga som kunde städa och stryka åt mig…

  Gilla

 12. Anna-Lys

  Du bloggar sällan :-(I miss that!*kram*Anna-Lys

  Gilla

 13. Henrik

  Jag fattar inte varför jag inte kan skriva mitt namn i rutan som är avsedd för namn. Men jaja. Iallafall: gå in på min blogg, följ länken därifrån och gör filosoftestet!
   
  Hasse

  Gilla

 14. MAKI .......damen med rosor

  Hej på Dig ,,,,idag sänder jag en personlig helg hälsning!
  Astairevideo är underbar,,,,,,,Har nog sett dom flesta musikalerna i 50-60 talet. Jag bodde mitt i centrum av helsinki med en biograf i hörnet. Kofta på ,,,,sen titta på film…….bara så mysigt!!!!
  kram och trevlig helg!
   

  Gilla

 15. Anna-Lys

  Ciao Bella,Har du fått blubbtörka?;-)// Anna-Lys

  Gilla

 16. Eva

  Vart har hon tagit vägen?

  Gilla

 17. Stefans hemsida med musik annat trevligt

  hej
  en mycket trrvlig sida
  jag försökt få musik mim sida men lyckas inte fast fått tips
  se min sida och skriv kram

  Gilla

 18. victor_aruba@hotmail.com

  victor,love,ok,aruba,,,,,,

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.