Advent…..

 

Hur länge ska vi behöva vänta….

 

 • tills majoriteten av nobelpristagarna är kvinnor (eller åtminstone lika många) ?
 • tills kvinnor har lika hög lön som män ?
 • tills homosexuella par kan gifta sig i kyrkan och adoptera/föda barn utan att behöva be resten av befolkningen (inklusive mördare, nazister, tjuvar, banditer och andra bedragare) om lov ?
 • tills alla människor anses ha samma rätt och skyldigheter ?
 • tills det blir jul ? (lättast fråga att besvara, förmodligen)

 

Lyssna till Ella Fitzgerald medan du väntar….och tänd ett ljus eller två !

 

8 kommentarer

Under Tid

8 svar till “Advent…..

 1. Alistriona

  Hmmm ja du min kära Miroll…på fråga ett…kanske om 10 år…men då måste ju flera kvinnor börja forska (!)..och flera kvinnor sitta med i "beslutsnämnden"..på fråga två…"vi" kämpar varje dag…!!! PÅ fråga tre (här har vi olika syn på saker och ting – igen?!)…gifta sig – JA, men varför i kyrkan? och adoptera barn (!?) aldrig – Ja, så tycker jag! Fråga fyra…hmmm..när jorden "går över styr"..så bevisas det att tolkningen av denna fråga..är såååå olika..sista frågan..om 14 dagar..infaller julafton…frid vare med dig! *kram*

  Gilla

 2. Aniara

  Instämmer inte med föregående talare.
  jo ,det kommer att ta en evighet innan det blir lika många kvinnliga som manliga nobelpristagare – om än "någonsin" och lika lön, tja det kanske går liiiiite fortare.
  Men på punkt tre så tycker jag att det är ganska självklart att folk skall få gifta sig och skaffa barn oavsett sexuell läggning
  Sen det där med julafton, hm – alldeles för SNART!!!
  =)

  Gilla

 3. Eva

  … och när kommer snön? Den glömde du… Jag såg som hastigast ett klipp från nobelfesten och konstaterade att det bara var män, trist, några år har det ju varit nån kvinna iaf… Jag som länge hoppades att jag skulle hamna där, antingen som fysik eller litteraturpristagare. Men det är väl att sikta för högt.
   
  Vi spekulerade i en liknande fråga i kväll när vi såg Air force one på teve, om presidenten är en kvinna, kallar man hennes man för \’first man\’ då? Det låter ju som man menar något helt annat… He was my first man… Det är USA sa maken, det kommer aldrig att hända… Men man kan ju hoppas!
   
  Och jag må vara orättvis, men jag vill faktiskt inte att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan, det känns lite som att svära i kyrkan, det hör liksom inte dit. Jag vill inte nedvärdera dem på något sätt, vill de bejaka sin läggning så varsågod, men varför gifta sig, och varför i kyrkan? Och ska man i så fall tvinga präster att viga folk emot sin övertygelse? Jag tycker det vore väldigt fel…

  Gilla

 4. CrazyYoda

  …Hmm…Går inte allting över när man gifter sig??? 😉
   
  Ha en bra vecka…

  Gilla

 5. Aniara

  Å nu hör jag ju Ella också! Gjorde jag inte igår
  =)

  Gilla

 6. Anna-Lys

  Tittar som hastigast in för att erkänna att jag lagt ut videon jag tog på dig förra gången vi tränade engelska. Hoppas det är OK med dig???*kram*

  Gilla

 7. CrazyYoda

  …Nja…kanske lite svårtolkat…men…(med tanke på vänte-tid) menade förstås det som barn oftast får höra när de gjort illa sig…nämligen…"det går över tills du gifter dig"…och visserligen var jag möjligen lite yr i mössan när jag kommenterade…men…syftade naturligtvis inte på att "sexuell läggning" är någon form av "sjukdom" eller så…
  (…snarare då på den allt mer utbredda Avund-Sjukan.)
   
  …*Hepp*  =)
   
   
   
   
   
   
   
   

  Gilla

 8. Anna-Lys

  Fundelerar lite över vad som känns "fel" här …tänktänketänkerFrågeställningen försöker ta över mitt tänk!Jag klarar inte av att tänka i vänte-perspektiv!  (HELP)Jag är ingen passiv person … har ändå bra kontrollpå impulserna :-)För att föreställningar ska kunna förändras måste vi aktivt medverka till förändring!!!O C H förändra S K A vi!!! Först vill jag dock ge barndomen åter till barnen!*kram*<Anna-Lys>PS Sorry för skämtet … om att det var du på filmen DS 

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.