Efter vårens tvekan…

 
Så….nu till helgen ska det äntligen ske…efter oändlig tvekan och många
och långa ångerperioder.
Nu ska vi ta vårt pick och pack och katter och allt, och fara ut till landet. Varför tveka ? Ja, det kan man undra. Men mycket hänger samman med att vi delar sommarställe med mina syskon och eftersom några av släktingarna är kattallergiker måste vi alltid städa undan efter oss mer än brukligt för varje gång vi lämnar stället även om den stugan som just vi bor i är en särskild "djurstuga". Frågan är alltså om det är värt besväret för bara en helg. Då vill det till att vädret är prima och dessutom, att vi lyckas fånga in katterna på söndag kväll när det är dags att fara in till stan. Fördelen nu är att jag har möjlighet att vara kvar på måndag om allt skulle skita sig…Det blir många aspekter att ta hänsyn till och mycket som ska klaffa för att man ska kunna åka ut för att ta det lugnt och koppla av och njuta av luften och ljuset och våren och allt.
Lämna katterna hemma ? Jo, men halva nöjet är ju att se de små liven komma ut på grönbete efter en lååång period i stadslägenheten. Ut i deras rätta element, liksom. Upplevelsen av landet via deras sinnen blir på något vis så mycket större än genom våra simpla människosinnen…fast vi har ju förmågan att tänka att vi ska njuta av det också. De njuter absolut också, fast med hela kroppen och inte bara huvudknoppen. Katterna är absolut en hjälp och påminnelse om nödvändigheten av att uppleva och känna med hela sitt jag och att vara närvarande med alla sina sinnen. En svår konst för många människor i vårt stressade storstadssamhälle.  Jag vet inte hur det är att bo permanent utanför en storstad, men inbillar mig att närheten till naturen ger en mer sinnesfrid, om man inte till sin natur är en rastlös själ, förstås. Men kanske blir man en rastlös själ av att vara åtskiljd från naturen ? Ja, vad är hönan och vad är ägget, kan man fråga sig så här i påskens efterdyningar.
Nå, jag vet en bra genväg till såväl kroppslig som själslig helhetsupplevelse av naturen.
Att starta med ett bastubad inklusive dopp i den ännu inte uppvärmda Östersjöviken (självplågeri ? nej, men man vet att man lever !), och en god middag med utsikt över vattnet och sen törna in med katterna i en ljudlös sömn för att vakna upp till kvittrande fågelsång.
Annat än stressad morgondusch och att vakna till ambulansens sirener och tjuvlarm på någon bil. 
Men…hade man inte det ena, visste man ju inte att njuta av det andra….
Nej, det finns ju ingen optimal lycka eller upplevelse…bara en relativ, men inte heller den är att förakta….
Man kan tycka att det är lyxproblem, vilket det också är….fast jag tror att alla människor oavsett rikedomar eller brist på
demsamma, har förmåga att uppleva en relativ lycka eller njuta av ett visst sinnestillstånd om det så bara är för en kort stund. Och det är ju inte alltid de rikaste som är de lyckligaste, eller hur ?
 
Så "ha det" i helgen, oavsett hur eller var, men passa på när det händer, där det händer !
(Fast missar du tillfället står dig tusende åter, får man väl säga, så att man inte behöver känna sig misslyckad även i det fallet….?)
 
Psst…och känner du för att flyga förbi och hälsa på mig på landet så ser det ut så här från ovan…coolt, eller hur ?
Och får jag oväntat besök så….kaffe har vi ju alltid…om än inte Gevalia…;-)
 
 

16 kommentarer

Filed under Tid

16 responses to “Efter vårens tvekan…

 1. Anna-Lys

  Om Lycka jag vill TyckaHur vet jag när  jag är lycklig?  Är det någon form av tillstånd som motsvarar mina egna uppsatta förväntningar? Nej, det är inte lycka, möjligen tillfredsställelse. Är jag lycklig när jag asgarvar på bloggen, eller framför en gammal Peter Sellers (Pink Panther) eller John Clease-film? Nej, då har jag roligt. Om jag ska försöka definera känslan av lycka, skulle jag beskriva den som en porlande livskänsla som kommer långt, långt inifrån och växer sig allt större i samspel med den yttre världen.Lycka är att gå i skogen och lyssna på fåglarna tillsammans med hunden, att vandra längs Nissan, och få en massa leenden tillbaks, att se alla hundar fria lekande på stranden, att vara med barnen samt och det låter väl inte klokt … forskningsfynd! 🙂 Men, alldra starkast är lyckoruset efter sängvalsen :-p … när kropp och själ är så berusande lycklig så man darrar som en elektrisk ål, och kan inte stå på benen. Sen kan filosoferna snacka om meningen med livet, Jesus och att älska din nästa etc :-)Ha en Lycklig Helg ;-)< Anna-Lys >

  Gilla

 2. Pia

  Hej,,
  visst ska katterna me,,
  men som du säger är det värt allt jobb
  dom tycker nog det,, hadde nog tagit med jag o ,,
  njut av våren

  Gilla

 3. Unknown

  Om vi ska prata om lycka så känner jag ganska ofta en lycka av att bara finnas till. Det behöver inte ha hänt något utan jag kan plötsligt känna en lyckokänsla av att bara finnas till och för det mesta är jag alldeles ensam när jag känner denna lyckokänsla.
  Jag kan känna den hemma i lägenheten och även när jag är i sommarstugan och känner naturen i hamoni med mig själv. Ringer någon så hörs det på rösten att jag känner mig sprudlande glad. Tydligen är det inte någon yttre förnimmelse som får mig att känna så utan en inre vällustkänsla just för att jag finns till.
  Ska själv åka till landet i morgon men katten får stanna hemma för vi måste hem och titta på slutspelsmatchen i Ishockey som är den sista eller den näst sista. Vi har bara 2 mil till stugan så vi pendlar första tiden.
  Önskar dig verkligen en fin helg.

  Gilla

 4. Alistriona

  Mmmm….hoppas att du/ni får en verkligt sköön helg…precis som Ni önskar er..om Du ..lägger undan alla "om"..och "måsten"…och bara njuter…för det kan du, min kära Miroll…det blir bra..bara Ni kommer ut-dit…hoppas at du kommer åter..med många bra o. roliga bilder…kram på dig-er!

  Gilla

 5. Nicholas

  Ha en skön helg! Tror inte katten kommer att sakna något, om den får stanna hemma. Våra tamkatter är inte vilddjur, som måste ut i geografin. Så mycket skönare för dig, om du slipper sterilisera stugan. Då kan du njuta och koppla av mest hela tiden.
  /r

  Gilla

 6. Unknown

  Ser helt underbart att hoppa ner där. Och Gevalia är inget krav, det är inte ens godast. Men jag kan inte nu. Jag är inte vaccinerad mot TBE. Jag skall vaccinera mig i  år. TBE har även kommit till trakterna i Göteborg. Och i juni skall jag ju till Stockholm. Vill inte åka till Stockholm utan att ha blivit vaccinerad. På Djurgården finns det säkert massor av fästningar. Och jag springer ju gärna omkring bland buskar, träd och högt gräs. Jag är säkert i värsta farozonen. Och  det var nog inte samma sädesärla jag såg i år som i fjol. Men jag vet inte säkert. Synd att jag inte kunde fråga och få ett begripligt svar.

  Gilla

 7. K

  Oj nu blev man sugen på Bredlöteri. Tycker mig se vinbären nere på buskarna men i så fall har jag blivit mer inbilsk än skarpsynt eller? Ja, sicket Paradis. Det tycker säkert katterna också. Undrar hur deras minnen ser ut?

  Gilla

 8. tg

  Låter jättehärligt!Nu flaxar jag iväg och försöker finna ditt paradis, så där lite från ovan.

  Gilla

 9. Aniara

  Har inte kollat väderleksrapporterna men här på västkusten var helgen rena rama sommaren i miniatyr. Så förhoppningsvis var det värt storstädning att komma ut på landet!
  Själv gjorde jag det inte, kan ju för fasiken inte hyra bil jämt och ständigt. Får fixa min egen, snart . . .
  Men vad menar du, har ni inte Gevalia?
  Vad har ni då? Zoegas? Egenrostat?
  Och kan man verkligen bjuda oväntade gäster på sånt?!
  Nu skall jag käka nåt.
  Ha\’re!

  Gilla

 10. Aniara

  Har inte kollat väderleksrapporterna men här på västkusten var helgen rena rama sommaren i miniatyr. Så förhoppningsvis var det värt storstädning att komma ut på landet!
  Själv gjorde jag det inte, kan ju för fasiken inte hyra bil jämt och ständigt. Får fixa min egen, snart . . .
  Men vad menar du, har ni inte Gevalia?
  Vad har ni då? Zoegas? Egenrostat?
  Och kan man verkligen bjuda oväntade gäster på sånt?!
  Nu skall jag käka nåt.
  Ha\’re!

  Gilla

 11. Alistriona

  Mmmm.min kära vän..tack för ditt tips..blir riktigt sugen…hmm..men vad vad av allt ska man prata om denna gång..för att sen få chansen att få "prata" mer…för det är ju dit man vill..ska du pröva?….Får försöka "vässa" tanke knölarna..och skriva ner ett manus…och sen ..ja vi får se….denna dag har varit underbar..precis som igår…som en försmak av sommarens dagar…har varit ute hela dagarna…och ryckt upp mossa..och hittat scilla..och klippt i hallonbuskarna…och sen även låtit mitt ansikte..få känna dessa underbara strålar…*kram*

  Gilla

 12. Alistriona

  ..Mmm..glömde att fråga…hur har din helg varit..och katternas?..mina har "tinat" upp nu….de börjar bli så till åren..så stela..men när värmen kommer blir de åter "utekatter"…hörs…snart..*kram*

  Gilla

 13. Anna-Lys

  Sååå du kom hem redan idag … katten hade tydligen hemlängtan :-)Vad jag avsåg att väcka en tanke om var alla de biljoner kronor vi lägger på bantning, trots att det ej behövs …. kunde skickats till svältande barn i Afrika istället. Sååån e ja :-/< Anna-Lys >

  Gilla

 14. kerstin

  Hej! Tack för besöket! Jo, jag har några stycken. Det började för snart ett år sedan, då en person tydligen uppträdde under olika pseudonymer, vilka förde varandras talan för att uppnå något, som jag aldig riktigt begrep. Jag blev sur på detta bedrägliga uppträdande, och gick in i diskussioner med henne, under en massa pseudonymer. De flesta av min siter är borttagna, eftersom de har tjänat sitt syfte. Du och några till vet att jag är Rolle, vilket framgår av min profil. Jag har aldrig gjort detta för vinnings skull. Min avsikt är att göra folk uppmärksamma på identitetsproblematiken. En människa kan ha flera hemsidor, och en hemsida kan göras av flera människor. Graden av anonymitet avgörs ju av individen själv, men när man, som personen jag talar om ovan, beskriver sig som boende i en "stad i norra Sörmland", då är det något skumt, om ni frågar mig. Vi ska naturligtvis vara försiktiga med att träffa våra nätkompisar i verkliga livet. Men hur gärna vill man egentligen träffa någon, som inte berättar ett dugg om sig själv? Tyvärr har jag varit krasslig i helgen, men jag har åtminstone fått vila.
  /Rolle

  Gilla

 15. Unknown

  Tack för födelsedagshälsning! De här slutspelsmatcherna har varit Linköping mot Modos målvakt. I förlängningeni torsdags var skottstatistiken 15-2, med skillnaden att MOdo fick in ett av sina. Skönt att det är över, mina nerver tål inte sådant.
  Ha en fin vecka önskar bigga

  Gilla

 16. Eva

  Det låter lite besvärligt ja med all städning som blir, men jag tror katterna blir tacksamma, det såg så ut på fotona iaf. Jag satt och tittade på dom i gårkväll och skulle skrivit men så somnade jag… hann aldrig i dag sen, och nu är vi tillbaka på landet men nu ikväll fungerade seginternetet för mig…
   
  Det har väl sina fördelar att dela stuga med flera, men jag vet att jag aldrig hade klarat av det. Vi pratade lite om det jag och mina systrar, men Mikael illvägrade, vilket väl är tur eftersom vi ska flytta till vårt hus på landet nu, hade varit svårt om vi delat.
   
  Är ert hus en djurstuga? Vad innebär det?
   
  Och jag har aldrig bott permanent i en storstad så jag vet inte hur det känns… det räcker att ha bott inne i femtuseninvånarsamhället eller hur många de nu kan vara… ingen rofylldhet där med alla gräsklippare, bilar, gapande ungar och folk folk folk… Så skönt på landet, bara fåglar någon traktor då och då och så stutarna om någon månad.
   
  Teorin om Relativ lycka, kan man kallla den för relativitetsteorin?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s