Ut kom vi…med en massa pick och pack och in med hälften

 
Lördag förmiddag kom vi iväg med katter och allt. Vi hade handlat och glömt lite av det vi handlat och lite av det vi hade hemma, men ändå kändes packningen som om vi skulle vara borta i ett par veckor….
En motsträvig katt in i buren och en villig. Det är alltid så. Sen är det den villiga som går in självmant som jamar sig igenom en timmes bilfärd medan den motsträviga tiger och lider sig fram. Varför den villiga var så klagande förstod vi strax innan vi skulle svänga in på vår väg…en kvart kvar. Hon hade inte hunnit uträtta sina behov hemma så det fick bli i buren…bara ut och tömma och göra rent…en sitter inne i bilen och håller i en katt som gör allt för att komma ut när bildörren öppnas och en hoppar ut och rengör.
Sen var det bara att hoppas att den tysta, från början motsträviga katten håller sig från att kräkas som hon brukar på den lite smalare och slingriga sluttampen.
Yes !
Vi klarade det.
Och det är då det händer. Väl framme är det som om ingen tid gått sen sist, för 8 månader sedan.
Fil och müsli på altanen…katterna nosar in sig, solen skiner, vattnet glittrar och allt bara "är"….
 
Den stora händelsen var att grannen kom gående efter ett tag…en äldre man…vi kände inte igen honom först. Han bor på holmen tvärs över viken. Han frågade om vi saknade en flotte, möjligen ? Vi tittade på varann och skakade på huvudet…men ett nej blev till ett ja, när vi tittade på det stället där vi brukar dra upp en flytbrygga på hösten…ingenting där !?
Ni får följa med och titta sa han, och se om ni känner igen den. "
"Vi har frågat runt här, men ni har ju inte varit ute på länge.
Vi hittade den fastfrusen i isen nedanför oss i vintras och hade nästan börjat hoppas på att ingen ville ha den, för vår dotter skulle gärna vilja ha en på sitt ställe."
 
Och visst var det vår brygga.
 
"Varsågoda", sa han och skrattade.
Ja, vi sa lite skämtsamt att vi skulle komma och hämta den när det blåste åt andra hållet, nästa gång.
Den är tung och åtminstone 6 pers måste hjälpas åt för att bära i och upp. I höstas måste de som tog upp den ha glömt att förtöja den vid något träd. Vi gör alltid det fast vi brukar säga att så högt vatten blir det väl inte….men det blev det. Plus att det måste ha blåst rejält. 
Som sagt. Bryggan är tung så det var ingen vanlig liten vindpust eller något vanligt högvattenstånd som drog iväg med den.
Tur att det blåste åt det hållet så den inte kom så långt ändå. Har växthuseffekten slagit till….?
Kommer att tänka på en textrad från 70-talet, när NJA-gruppen (där några ur popgruppen the Mascots var med) sjöng "Först när röken från fabriken slår ner på chefens hatt, så får vi en miljödebatt". Kanske blir det så nu också när den rika delen av världen ser att även deras närmiljö påverkas av miljökatastrofer av olika slag. Var och en sig själv närmast, är ju en gammal känd men alltför trist utsaga. Tyvärr kanske också sann.
Vad man också osökt kommer att tänka på är den där filmen "Att angöra en brygga" när Direktören (Tage Danielsson), avsvimmad efter att ha fått bommen i huvudet är ute och flyter på en flotte halva filmen. Som tur var satt det ingen fastfrusen direktör på vår brygga. Fast han hade väl tinat vid det här laget. Och…tja…en fastfrusen direktör hade väl inte direkt vittnat om någon växthuseffekt, snarare då en annalkande istid.
 
Lite istid fick vi också förnimmelse av när årets första bastubad gick av stapeln. Och "plums" så var vi ett med naturen…mitt i rutan, liksom.
 
Hursomhelst…Kom ni hem då (undrar ni säkert) ?
 
Jo, igår när båda djuren intet ont anande (eftersom vi inte hade städat eller packat än), hade slagit sig till ro på altan för att mysa i solen, tog vi dom och stoppade in dom i sina burar…packade raskt ihop det nödvändigaste för att komma tillbaka vid lämplig tidpunkt och röja upp efter oss. Halvvägs hem kom jag på att jag hade glömt just det nödvändigaste, nämligen necessären med mina medikamenter och annat. Inte så lätta att få tag i vet ni som följt min resa till förorten för stans enda pillerburk. Nå, en dag utan överlever jag, men ikväll far vi ut och hämtar det vi glömt och lämnar förmodligen något annat vi inte kommer ihåg att vi glömt.
Such is life ! Men det är det värt….;-)
 
PS Och till er som mot förmodan avstod från att flyga förbi pga gevaliabrist kan jag meddela att jag faktiskt hittade ett halv paket i skåpet…så nästa gång…se till att ni landar mjukt bara…annars…?.. jo man kan bjuda på vilket kaffe som helst har jag märkt, till min stora förvåning, även till de mest oväntade gäster…DS

13 kommentarer

Filed under Djur & Natur

13 responses to “Ut kom vi…med en massa pick och pack och in med hälften

 1. kerstin

  Mycket underhållande skildring. Jag känner igen de små förtretligheter som drabbar oss. Att inte förankra bryggan är så typiskt. Man tycker att den är så tung, och ligger så stadigt. Fast man tänker inte på att det är snö och is på vintern, vilket inte ger så stor friktion. Är det en brygga med polyetentunnor som flytelement, så behövs inte mycket kraft för att rubba den på ett underlag av snö. av bilderna att döma är stället i innerskärgården, där rackarungar kan komma till. Det kanske ska låsas fast till nästa vinter. Förresten började vårturlistan för vaxholmsbåtarna gälla i dag, så det går fler och längre dagliga turer, tror jag.
  /r

  Gilla

 2. U

  Ja då var det ÄNTLIGEN så att jag är med Internet!!!! Min dator var lätt att få igång men Tottes vet jag inte riktigt. Kul att läsa din blogg och att ni var på landet. Vi hörs! //Ulrika

  Gilla

 3. Eric

  Så det är fler än jag som badar. Fast jag fick springa igång min värme själv.

  Gilla

 4. Unknown

  Vi har ju tur som bara har 2 mil till stugan. Det kan var lite svårt ibland att göra som Jesus och få två ynka fiskar att räcka till flera personer. Den här tiden när man åker emellan har man inte så mycket mat med sig. Sedan kommer sonen som bor i Linköping ut en tur och tror alltid  att det finns mat till både honom och flickorna. I förrgår hade jag mycket lite mat med mig men konstigt nog tror jag vi blev mätta. Han var snäll oxå och gjorde i ordning verandan som jag tycker är ganska jobbig att städa.
  Önskar dig en fin vecka.

  Gilla

 5. Eva

  Jag känner så väl igen det där med att tycka man packar för att vara borta flera veckor för bara en helg, och så glömmer man ändå massor. Vi bor ju bara 2,5 mil från landet så det är så där lagom nära så man kan hämta om det är livsviktigt, men det är det ju sällan…. inte mina saker iaf, men när minsta katten inte ville komma på i söndags kväll när vi skulle hem redan vid halv sju för Mikael skulle på styrelsemöte, då åkte han tillbaka vid elva och hämtade honom, barnen hade gråtit sig till sömns….
   
  Han gillar dels inte att åka hem men mest för resan, han avskyr att resa, kräks ofta, så man får väl förstå honom.
   
  Ni hade er egna lilla tsunami kanske som tog med sig er brygga… nu var det ju inte mycket snö och is i år, men den kan ju lyfta iväg med saker och blåst och som sagt, skitungar kanske som lekte med bryggan… sånt händer ju.
   
  Vi har ingen brygga… det är en mil till närmsta sjö värd namnet, det är väl det enda vi saknar här, en sjö att bada i.

  Gilla

 6. Eva

  Jag känner så väl igen det där med att tycka man packar för att vara borta flera veckor för bara en helg, och så glömmer man ändå massor. Vi bor ju bara 2,5 mil från landet så det är så där lagom nära så man kan hämta om det är livsviktigt, men det är det ju sällan…. inte mina saker iaf, men när minsta katten inte ville komma på i söndags kväll när vi skulle hem redan vid halv sju för Mikael skulle på styrelsemöte, då åkte han tillbaka vid elva och hämtade honom, barnen hade gråtit sig till sömns….
   
  Han gillar dels inte att åka hem men mest för resan, han avskyr att resa, kräks ofta, så man får väl förstå honom.
   
  Ni hade er egna lilla tsunami kanske som tog med sig er brygga… nu var det ju inte mycket snö och is i år, men den kan ju lyfta iväg med saker och blåst och som sagt, skitungar kanske som lekte med bryggan… sånt händer ju.
   
  Vi har ingen brygga… det är en mil till närmsta sjö värd namnet, det är väl det enda vi saknar här, en sjö att bada i.

  Gilla

 7. Unknown

  Ut kom ni …hem åkte ni…visst kan det vara skönt att glömma något så orsaken till att återvända blir större…
   
  ***FANCY***
   
   
   

  Gilla

 8. Anna-Lys

  Och jag kom knappt in här ens :-(< Anna-Lys >

  Gilla

 9. Aniara

  Låter som en alldeles utmärkt helg på landet!
  Men åtta månader sen sist! Där ligger jag i lä, fast det brukar gå lite för lång tid mellan lantbesöken under vinterhalvåret. Antar att det är nån annan som tittar till stället ibland?
  Det där med brygga låter jobbigt. Vi hade en sån där flytande sak förr, när jag var tonåring fast far min la ner det efter ett tag. För mycket jobb som sagt. Fast hade varit lite kul, väldigt långgrunt just där vi bor och det är trist när man skall i det kalla vattnet. Dyka i hade varit lättare.
  Ja, ja, man kan inte få allt eller vad det är de säger.
  Filmen, Att angöra en brygga, var det länge sen jag såg. Dags igen snart tror jag. Fast slutet var ju lite "tragiskt". . . . ;-)Har en tjeckisk vännina vars föräldrar ansåg att det var en av de roligaste filmer de någonsin sett. Hit då det begav sig i gamla Tjeckoslovakien tydligen.
   

  Gilla

 10. san

  Millroll vad du är klok
  Nu behöver jag ingen psykoanalys =)
  Dina kommentarer liksom värmde upp mig
  och fick mig att nicka lite och ge mig en snäll klapp
  och tänka
  "det är ok…
  Det gör inget!"
  Nu känner jag mig hur sund som helst
  tack
  😉

  Gilla

 11. Anna-Lys

  Den här gången fick jag vara härinne så att jag hann ta dela av hela texten och dina fina bilder. Vilka vänliga människor som tog hand om bryggan åt Er! Det är lite speciellt att komma från stan, när man bor i en storstad som du gör. Måste vara rena kurorten.HÄRLIGT!!!!< Anna-Lys >Trevlig Helg!

  Gilla

 12. tg

  Jo tack, skulle behövt det där halva paketet med gevalia idag.Upptäckte när jag rotade i köket i morse att mina bönor var slut.Det går faktiskt inte lika bra med selleri.

  Gilla

 13. tg

  Önskar dig en riktigt trevlig helg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s