Arbetarnas dag

 
 
Idag är det arbetarnas dag. Fritt fram för alla som känner sig orättvist behandlade, alternativt bara vill visa sin solidaritet (O,detta  hemskt omoderna ord!) genom att gå ut på stadens gator och torg.
 
Undrar hur många moderater som knallar iväg ? Ska bli spännade att se….
Var det inte så att de ansåg sig höra till arbetarpartierna i höstas när det var dags att rösta ?
Fast så här i efterhand kan man ju fråga sig lite om de företrädde alla som arbetade eller bara de som tjänade mest på sitt arbete.
 
Igår rådde tystnad här på vissa bloggar och idag kan man kanske höra hur ropen skalla från när och fjärran.
 
Undrar just hur moderaternas slagord ljuder ?
 
"Varför ska jag stå här och tiga när kungen får ha en egen liten piga ?"
"Känner du dig utanför ? Lika bra du går och dör !"
Lika lön till varje direktör. Hör vår rikemanskör"
"Är du slö och slapp, får du ingen klapp"
"Är du sliten, ful och grå, blir dina inkomster små !
Är du rik, snygg och sund, får du bli bankens egen pluskund".
 
Oj vad lätt det gick att hitta på. Jag kanske har en naturlig fallenhet för att bli moderaternas egen sloganmästarinna. Det ska nog bli min nisch. Undrar om de skulle betala mig för det, eller kanske ännu hellre…betala för att slippa ha mig till det.
 
 
 
 
 
 
 
 

9 kommentarer

Filed under Nyheter och politik

9 responses to “Arbetarnas dag

 1. Nicholas

  Hej! Det var ett intressant ämne, som  du tar upp. Alla partier gick tillsamans i tåget på första maj under kriget. Sedan  var fackliga centralorganisationen som arrangerade tågen. Sedan vart det "Röd front", och nu är det ett tåg för varje sekt. Så moderaternas blå front kanske dyker upp 2008, skulle jag gissa.  Jag blev förvånad över att så många marscherade i Stockholm. Kanske är det regimskiftet som har hjälpt ut folk på gatan.
  *kram*
  Rolle

  Gilla

 2. Aniara

  Hm ja, här i Göteborg brukade småmoderaterna mest stå på Handelshögsskolans trappa och slänga glåpord då tågen gick förbi. Måste till min skam erkänna att jag inte vet om det fortfarande är så, har inte kommit iväg de senaste åren – så ej heller i år.
  Vet inte riktigt varför, kanske inte känns naturligt att tåga längre. Dumt kanske, borde väl ta tillfället i akt och ta lite ställning. Fast kan ju göra det på andra sätt. Kanske.
  Gillar den där med "slö och slapp". =)
   

  Gilla

 3. Benedictus

  Vet du om det går nåt sånt där tåg på natten också? Ett fackeltåg kanske. Så att även jag kan få vara med. Får kanske starta ett själv. Vi kan ha svarta fanor och svarta skjortor. Eller, hm, känner igen det. Tror att nån gjort den grejen tidigare kanske. Äh går och lägger mig en stund till. Det mörknar väl snart så att jag kan gå ut. Har du också märkt att det verkar vara ljusare längre nu. Det är väl inte bara som jag inbillar mig väl?
   
  Der Schwartze
   

  Gilla

 4. K

  Åh den där tavlan blev jag glad att känna igen. Är det en Millroll-production? Gör vykort av den!
  Nu har jag närstuderat layoten ovantill på din blogg. Och vad ser jag? Vissa får springa runt , ha kul och fotografera medan andra får bre mackorna och diska? Vissa andra här tycker att det är så här, här på hemmet mitt.

  Gilla

 5. Unknown

  Nu börjar jag om en 3:dje gång.  Jag var riktigt snäll och diskuterande men orkar inte ta det igen. Min son fyller 50 och har fest på fredag med en massa gäster på kvällen och mottagning på em. Jag försöker att inte lägga mig i.
  Kommer ihåg slutet som jag skrev. Nya regeringar måste ta alla obehagliga beslut i början av en valperiod för att sedan kunna gynna alla det senaste året.  Minns när Kjell-Olof Fäldt devalverade kronan 16 % några dagar efter det att de kommit till makten. Det hade de inte sagt ett ord före valet. Ja den tiden gjorde att vår valuta blev en sådan skräpvaluta. Skönt att den tiden är förbi. En sådan politik går bara inte att föra och det är som väl är alla partier eniga om.
  Undrar om du fick upp maskrosorna med roten?
  Tjing från bigga

  Gilla

 6. Anna-Lys

  Gillade Mona Sahlins uttalande om att 1 april är moderaternas egen dag :-D< Anna-Lys >

  Gilla

 7. K

  Men vart tog den vägen? Den förtjusande personen som stod och diskade??

  Gilla

 8. Eric

  Ja,  du skulle kunna bli en hemsk moderatledare.

  Gilla

 9. tg

  Trevlig helg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s