HTML – HiT Men inte Längre !

 
Sitter och fördjupar mig och lägger pannan i dito veck över de nya erövringar jag eventuellt kan göra med datorernas hjälp. Nu menar jag inte att erövra något materiellt utan snarare att erövra mitt förstånd. Mycket funkar ju om man bara ger sig själv tid , och om man dessutom får lite råd och dåd av andra. Men på en punkt känner jag mig fortfarande präktigt handfallen. Det gäller HTML.
 
HiT Men inte Längre, har flaggats för min inre syn så fort jag närmar mig detta kryptiska kodsystem. Det verkar närmast vansinnigt i mina ögon och därför har jag bara låtsats som om det inte finns. Det går ju an när man bara ska kopiera koder och lägga in här i HTML-läge, men att FATTA det ! Och innan jag förstod detta med sandbox där man lägger in sina koder utanför spacets moduler…och hur skulle jag lyckas få till dessa koder från mina alldeles vanliga bilder ? Så sitter jag där och luskar medan tiden går….och går….och går…..och till slut finns ju lösningen där !
Obegripligt nog, eftersom jag fortfarande inte har fattat någonting. Jo, jag har fattat hur man gör. Learning by doing…and doing again när det blir fel. Men jag har inte fattat HTML:s innersta väsen. Det är precis som med matte för mig. Alltså lite mer avancerad matte. Jag fattar hur man gör men kan inte fatta varför. Alla säger att matte är så logiskt….alltså är jag inte logisk eftersom jag inte förstår den typen av logik. Än mindre förstår jag logiken med HTML. Och ingenstans står det något som gör det vettigare eller mer begripligt för mig. Då undrar jag om det är bara min logik det är fel på eller om det finns ett inbyggt "du ska inte förstå det här" i hela konceptet som innebär att alla utom de som har hittat på det ska få känna sig riktigt dumma och oläraktiga och därmed blir upphovsmakarna lite mer upphöjda, fast de egentligen har skapat något som inte går att förklara för någon vettig människa. All teknik tycks vara till för de utvalda och klubben för inbördes beundran. Nu har jag accepterat detta faktum och konstaterar att det räcker egentligen med att förstå hur man gör, vilket är svårt nog, istället för att lägga ner så mycket energi på att förstå varför. Det är konstigt för i övriga sammanhang är det ju så noga med förklaringsmodeller och grundläggande pedagogik.
 
Fast jag har börjat nära konspirationstanken mer och mer att "tekniknördar" icke är intresserade av att förklara eftersom de inte fattar själva ! Och den som hävdar att det inte alls förhåller sig på det viset: Upp till bevis ! Är beredd att ändra mig om någon kan förklara för mig. Jag är rätt prestigelös på det sättet, om än lite korkad ibland.
 
Nåväl…"Tok gjorde som Galen sa", säger ett ordspråk och jag fortsätter på den linjen så länge inte någon kommer på något bättre !
Ha en God Helg ! 
 

13 kommentarer

Under Datorer och Internet

13 svar till “HTML – HiT Men inte Längre !

 1. Unknown

  Hej Millroll!Tack för alla kommentarer hos mig, trots att jag varit så dålig på att svara. Nu har jag kommit i hyfsad ro i min nya bostad och kan förhoppningsvis spendera lite mer tid i Bloggland.Jag är också fullkomlig "rudis" när det gäller HTML – fyndigt med Hit Men Inte Längre. :o)Vad gäller matematik är det nästan lika illa ställt där. Jag kan i stort sett bara addition, subtraktion, division och pluttifikation. Däremot är jag en djävul på att stava. ;-PHoppas det finns någon som guida dig i HTML-djungeln.God helg på sig självanserRobban

  Gilla

 2. Eric

  Vet inte om man kan förstå HTML. Det är nog bara att göra som du gjort. Learning by doing.

  Gilla

 3. Anna-Lys

  Livet är en enda lång kodknäckarvals :-)< Anna-Lys >

  Gilla

 4. Unknown

  Detta med HTML-coder har varit mitt stora bekymmer i många så jag vill knappast ta ordet min mun. Skönt stt det iallafall finn program som gör coderna iaf.
  Önskar dig en jättetrevlig helg
  kram från bigga

  Gilla

 5. Unknown

  Jag  är faktiskt helt nykter fastän jag skriver så illa. Jag hoppas att du förstår vad jag menar.

  Gilla

 6. Alistriona

  Mmmmm..min kära vän…(försökte´skriva här för några dagar sen..men när jag skulle skicka det..så hade MSN "lagt ner"…tänkte berättat att jag i 11 timmen..fick iväg en radio-test..till sommarradion..men (!)..jag fick ringa upp P1 och be dem öppna upp inlämningen en dag till – de hade fått ca 800 !!! inspelningar..vi får se…:-)..ja detta med koder…de finns ju överallt..inte bara i form av HTML…utan även klädkoder…"ordkoder"….fotokoder…"flörtkoder"..osv osv…endel lär man sig aldrig..andra…struntar man i..och några..kanske man förstår…eller så gör man det inte….kram på dig Miroll (ps..kommer det någon "färgradio" i år?)

  Gilla

 7. Anna-Lys

  You Rock my (Mill)Roll !!!< Anna-Lys >

  Gilla

 8. Unknown

   
  And jag är happy att ha en roll i din blogg. Tack som fan för att du inte tröttnade på trukka Rob.Om du skriver till kära Anna Lys någon gång får du gärna framföra ett stort förlåt ifrån min sida. Dumt att gnabbas, livet är för kort för sånt.Älskardigkram!

  Gilla

 9. MAKI .......damen med rosor

  Snälla  DIG!
  Jag är såååå glad att Du hör av Dig!
  Läste Dina anteckningar från HTLM.+andra tankar Du haft.
  Det är ju precis det jag menar…..Härligt att läsa.
  Musiken att tala om…….samba, acapella ,klassiskt , blues,Elvis etc.,,,,,,,Du märker att det är tyst hos mig. Jag älskar musik…….men tydligen inte tillräckligt, för att kämpa för att lägga det till sidan min!
  Jag blir så trött (kanske lat) på dessa finesser,,,,,så jag lyssnar hellre själv här hemma, tacka vet jag att lägga "platta" på!!!!
  Önskar Dig en härlig vårvecka,,,,fast dom har ju lovat regn,,,,,med det kanske behövs,,,eller hur?
  DODO,,,,vart har hon tagit vägen,,,,,,,måste kolla!
  Kram på Dig
   

  Gilla

 10. Benedictus

  Meningslöshetens tysta eko, dånar öronbedövande mellan de alltför trånga väggarna. I det kompakta mörkret syns ej det vackra. Allt är svart. Den unkna luften har förlorat allt syre. Kvävande. Kväljande känslor. Trevande fingrar träffar endast hårda ytor. Det som en gång var mjukt, är nu borta, uppätet, förmultnat eller ruttnat. Varje rop besvaras med talande tystnad. Smaken av nederlag fräter sakta bort gomen.
   
  Varför skriver jag detta här? Vad har det med HTML att göra?
  Vet inte.
  Ber om ursäkt.
  Skall försöka undvika att göra om det.

  Gilla

 11. Aniara

  Är väl med HTML som andra språk, det vanliga (särskilt det skrivna) och matte, att man på nån sätt måste knäcka koden för att verkligen fatta. Och för det krävs förmodligen att man håller på och håller på och . . .  Och det gör man, i vart fall de flesta av oss, inte.
  Så lär man sig några standardgrejor och sen blir det inte mycket mer.
  Dessutom är det väl skillnad mellan enkel html och sånt där java-kodande och asp-kodande och allt vad det heter.
  Försökte mig på lite sån på nån kurs för länge sen. Fattade inte heller mycket. Tyckte mest det blev till att sitta och "avlusa" hela tiden.
  Inte särskilt kul, på en skala.
  Fast jag har hört programmerare prata lyriskt om vad de håller på med – konst, typ.
  😉

  Gilla

 12. MAKI .......damen med rosor

  Hälsar på Dig i all hast,,,,,du gläder mig alla gånger ,,,,YES!
  Just nu ska jag bada ,,,,lagat mat, städat etc…….. Lyssnar med allra högsta volym på våran alla musik band,,,,,såååå skönt,,,just nu Eric Clapton  med Running on Faith……..!
  Skall jobba nu 2 nätter..och
  vill önska Dig en jätte trevlig helg……….
  VI hörs,,,,,,,kram från m a k i

  Gilla

 13. Benedictus

  Det är ju bra att du oftast tror dig förstå. Men om du förstår rätt eller ej kan jag ju inte veta. Själv förstår jag mindre och mindre. Har kanske inte lärt mig att spränga gränser. Kanske inte vågar…
   
   

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.