Med kameran i skottläge

 
 
Redan efter första resdagen var såväl batterier som mitt gigabyteminneskort i kameran slut och fullt ! Jösses så många flygbilder jag sen fick radera efter hand. Ressällskap 2 hade visserligen en dator med sig men jag hade glömt sladden till kameran och eftersom det inte fanns någon plats i hennes dator för minneskort, kunde ingen överföring göras. Så jag fick snällt radera ett antal bilder efter hand som nya objekt dök upp. På ett sätt dumt men kanske lite bra ändå att sålla så där på en gång. Då gällde det ju verkligen att behålla det mest minnesvärda. Fast hur kunde jag veta vad som var minnesvärt när jag mest satt och glodde in i kamerans display?  Hursomhelst hade jag ju extrabatterier och laddare och ressällskap nummer ett har ju också en kamera. Och kanske jag hittar ett internetcafé så småningom ?
 
 
Vad man inte kan fånga i kameran är ju dofter och smaker, den ljuvliga värmen på kvällen(som jag vet att ni hade här hemma också) och gatljuden. Människor som skriker och pratar. Man tror att de är arga men det är bara ett sätt att vara på. Lite högljutt och slamrande sätt att diskutera allt och inget. Vår första dag i Cefalù med resa dit
 
 
 
och promenad till hotellet,
 
 
 
 
 
gubben vid fruktståndet som ville bli fotomodell,
 
 
 
 
 
 lunchen  vid havet och badet i detsamma, kändes som tre dagar. Sedan hörde vi på avstånd en bil som körde runt i stan med megafon. Man kunde först tro att det var reklam i största allmänhet. Men när bilen kom till våra kvarter en andra gång kunde vi uppfatta orden katedral, concerta, "New York choir", nånting och vi bespetsade oss på att äta på det superturistiga torget bredvid katedralen, på kvällen för att vara nära när konserten sen skulle börja.
 

9 kommentarer

Under Resa

9 svar till “Med kameran i skottläge

 1. Benedictus

  Alla flyger hit och dit och kors och tvärs. Bara jag som sitter kvar här nere i mörkret alldeles ensam. Typiskt att inte tunnelbanorna går så långt eller att man inte hinner speciellt långt med nattåget heller innan det dagas igen. Ja ja, är inte avundsjuk, unnar er alla trevliga resor.
   
  Svärtan
   

  Gilla

 2. U

  KUL!!!! Vilka fina bilder! Vi höres.

  Gilla

 3. Robban

  WOW, vilken underbar semestertripp det verkar ha varit! Apropå foton… det står någon utanför fönstret och fotograferar. Har du sett det? ;-PTrevlig helg!Cyberkram/Rob

  Gilla

 4. BeJi

  Ja, du verkar ju ha haft det riktigt roligt. Och å bloggens vägnar tackar jag för gratulationerna – jag är imponerad över att du kom ihåg att idag var dagen D. Det var endast av en slump som jag själv mindes det – skam å sägandes. Hur som helst. Trevlig helg. /Bj.

  Gilla

 5. Anna-Lys

  Suck … ser … helt enkelt underbart ut!< Anna-Lys >

  Gilla

 6. Unknown

  Aha, Sicilien, så långt ned var jag inte men ganska långt ned ändå. Ser fram emot flera reseminnen.
  Just nu trivs jag bäst hemmavid. Visst är det något särskilt med Italien, framförallt turistvänligt.
  Önskar även dig en trevlig sommar.
  Kram

  Gilla

 7. K

  Tack för att jag fick mig en liten Italienresa, på arbetstid dessutom! Man blir väldigt sugen på Italien när man ser de där tegeltaken och mosaiken i restaurangen…Roligt att se att det finns någon som är mer galen än jag när det gäller att kopiera den visuella verkligheten. Tack för alla råd beträffande medieplayern. Jag har inte haft tid att gå till attack ännu men hoppas snart få ett tillfälle utan publik hemma.//K

  Gilla

 8. Aniara

  Ja du bästa madame Millroll! Det gäller minsann att packa väskan full med sladdar och laddare och annat datajox nuförtiden. Får dock säga att det var synnerligen bra jobbat att fylla engigabytesminnet på första dagen . . . ..
  *asg*
  Å andra sidan har väl din kamera några miljoner pixlar fler att knôka kortet med än min, hm.
  Och ja det blir lite knepigt på ett sätt, det där med att iaktta sin omgivning genom linsen (så att säga). Inte utan att sonen här och andra släktingar/vänner blir lite lätt trötta på mig ibland.
  Bra då med sällskap som också går loss med plåtandet.
  =)
  Men vad är det mannen på bilden drar?
   
   

  Gilla

 9. tg

  Önskar dig en riktigt härlig Midsommar!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.