I väntan….

 
 
I väntan på att bror min släpper rättigheterna till filmen om seglatsen mot fyren får jag väl lägga ut en riktig rysare från när jag var ute för att fotografera halvmånen…i buskar och snår…får se hur det går ….det började inte bra…"lite shaky", minst sagt…råkade filma jakten på rätt perspektiv (se video nedan till höger) i stället för att fota…
 
 
Och visst kan man ana den där bland tallbarren…men vad liten den blev…?!
 
 
…och suddig ….
 
 
*poof*…borta ?
 
 
Oj…tillbaka igen…
 
 
Tja…vad ska man säga…ibland behöver en fotograf ha lite tur också……
 
 
 
 

12 kommentarer

Filed under Tid

12 responses to “I väntan….

 1. Unknown

   Att svärma i augusti månsken är inte så dumt……. Inget är som månen under kräftsäsongen, men här har jag ingen sett ännu, har kanske sovit när den har visat sig. På landet brukar ugglorna hoa samtidigt som jag tittar på månen.
  Önskar dig ett fint veckoslut.
  Brigida hi hi

  Gilla

 2. Åsa

  Till slut blev det riktigt bra! Kul idé. Om jag skulle lägga in mina mindre lyckade försök (nu är jag ju rakt ingen fotograf så även när jag lyckas finns mycket övrigt att önska men ändå…) skulle ingen orka gå in på min blogg längre. Det är verkligen tur att man fotar digitalt nu för tiden…
   
  Men hur sjutton lyckas ni få till bilderna i bloggen nu efter ändringarna??? När jag klistrar in o drar i bilderna blir de helkassa, är det min kamera som inte håller måttet eller vad? VAD GÖR JAG FÖR FEL!!!??? Grrrr…
   
  Förklaringen till mitt ilskna humör finns för övrigt på min blogg… 

  Gilla

 3. Åsa

  Tack snälla Millroll, jag tror att jag hajar det där med bilderna nu, ska prova så snart tillfälle ges. Det visar sig väl på bloggen om poletten trillat ner… kram! 

  Gilla

 4. Putte

  Att fånga månen, de e inte helt lätt
  Att skänka bort den är jättesvårt
  Du har lyckats med båda*L*
  Ha de
  Putte 

  Gilla

 5. Aniara

  Att fånga en avtagande måne är inte lätt. Ligger väl liksom i sakens natur.
  Just som du tror du fått fast det, ops – så är den ännu lite mindre.
  Din måne tycks dessutom ha en rent hiskeligt fart där den far fram över himlavalvet . ..
  😉

  Gilla

 6. Åsa

  Hej det jag igen…
   
  Jo, din beskrivning av hur man lägger in bilderna i bloggen var utmärkt och jag tackar återigen ödmjukast  för hjälpen. Det är bara det sista momentet som inte klickar; jag får inte bort de små bilderna! I redigeringsläge syns de inte och jag hittar inte heller något kryss att klicka bort dem med. har försökt och försökt … Vet du möjligtvis vad jag gör fel den här gången?
   
  Kramar

  Gilla

 7. Åsa

  Ursäkta att jag "stalkar" dig men nu har jag äntligen fått till det! Krysset syntes inte pga att jag har vit bakgrund men efter att ha smugit runt med musen ett tag dök det upp och jag kunde ta bort bilden. Nu ska du få vara ifred tills du har hunnit skriva något nytt…:o)

  Gilla

 8. Benedictus

   Får tacka för uppmuntrande beröm. När verkligheten överträffar dikten så hittar man orden lätt…
  He he, så du är också ute om natten i skogen och jagar månskäran. Rena Svärtfasoner ju. Vi kanske ses 😉
  Och till sist blev det ju riktigt bra. Kan rekommendera en sån här till nästa gång: http://www.coolstuff.se/p726/Gorillapod.html   så hoppar inte månen omkring så fasligt.
  Förövrigt så är musiken du spelar licenskyddad så det är inte många som hör något, mer än du själv 😉 wma = dåligt.
   
  Ha så kul i skogen nu, men akta dig för den benlöse, om natten.
   
  Svärtan
   

  Gilla

 9. Alistriona

  Mmmm…denna underbara ting..månen…fylld..med "spänning"..magi…oemotståndlig..och påverkar oss..så på olika sätt. Ljuvlig är "hon"…Mmmm..du läste..bitterhetens ord..i mina..tankar…de..är där..men också..påväg..någon annanstans…ständigt..utvecklandes…ser framemot att se mera..från dina bildsviter…*kram* 

  Gilla

 10. Anna-Lys

  Jag lyckas inte ens fånga dina bilder :-(\’Virtual memory lost\’ … jissus … min dator har fått alzeimer light (( kram ))

  Gilla

 11. Eva

  Till sist blev det ju riktigt tjusigt, vilken färg den hade månen! Neg du för månen? Jag har svagt minne av någon ramsa man kan dra i nymånens sken, tror det är någon slags önskeramsa: Jag har nigit för nymånens skära, tre ting har jag önskat mig, det första är du och det andra är du och det tredje är du min kära…
   
  Men den där grenen som skymmer månen är väl inte tall? Ser mer ut som ek tycker jag…. 

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s