Dags att ta sitt pick och pack…och stack..?

 
I sex veckor har jag levt lantliv. Så  länge har jag inte varit på landet sen jag var barn. Men det var skönt och bra, trots väder och vind. Men efter alla reseupplevelser från den tidiga sommaren var det bara bra att vara stationär och sänka pulsen lite igen. Alla förvillelser som resorna innnebar var häftiga men allt tar tid att smälta. Och snart kommer hösten som inte heller kommer att likna något annat i mitt liv. Ny arbetsplats, ny roll, arbetsträning…jag hoppas att det blir bra. Känner ingen direkt oro just nu, i alla fall. Bara att hoppas det håller i sig. Jag tror..peppar, peppar…att jag känner mig lite beredd på att få nya, men små, mycket små utmaningar. Och i dessa tider får man visst inte vara sjukskriven alls…? Tur att jag ren har en utstakad kurs och har haft min sjukskrivning i huvudsak överstökad…hoppas jag !
Men än har jag inte riktigt hämtat mig från landetvistelsen. Vi städade och packade halva dan. Redan på förmiddagen när dammsugaren kom fram så gick Misse och åt lite grann, slickade sig om munnen, slog några lovar och sen…*vips* borta…?! Och där satt sambon, jag och lilla Hanna som vi hade bättre koll på. Hon fick varken gå ut eller äta om Misse skulle komma snart. Katter mår nämligen illa och kräks om de har ätit mindre än två timmar före avfärd. Så där satt vi och halvsov fram till klockan 10 på kvällen. Så bestämde vi oss för att gå och lägga oss och åka tidigt på morgonen istället…om nu Misse skulle behaga dyka upp då.
Och kom Misse…?
 
Jovisst. Kvart i fem på morgonen.
Det var väl sista natten med "kattgänget"….men tur för henne att vi älskar henne. Hur hade det annars gått ?
 
Och idag var det dags att redigera en viss film för webben som bara ska godkännas av "filmfotografer och regissörer" först…sen mina vänner får ni se hur det kan gå när man utnyttjar vindkraften (det ligger ju så i tiden ;-)) för att färdas ut på öppet hav.
 
                                                                                Ha det !
                                                                              

4 kommentarer

Under Tid

4 svar till “Dags att ta sitt pick och pack…och stack..?

 1. Eva

  Det låter skönt det där, sex veckors lantliv. Jag slår dig nog om jag räknar på det? Vi bosatte oss på landet i slutet av juli och blir kvar tills skolan börjar om en vecka ungefär. Sen ska vi i och för sig dit för gott bara vi blir av med huset \’i stan\’ jag bävar för den processen eftersom jag mår kass redan från början… men men…
   
  Tur att kissen kom hem igen. Våra katter gör så när vi ska åka \’hem\’ också, de går och gömmer sig, speciellt Bastian för han avskyr att åka bil. Då ska vi bara två och en halv mil ändå. Men jag har märkt att det faktsikt fungerar bättre om han äter lite grann innan vi åker, vi har alltid hållit strikt på att inte äta innan avfärd också. 

  Gilla

 2. Aniara

  Så den stora premiären närmar sig?! 
  Spännande!
  LÅter lite ödesmättat, tycker jag. Undrar just om det hm, skall väl inte ta ut nåt i förväg. Dessutom är de väl vana seglare dins stjärnor?
  Vad gäller det andra, stan och livet och det nya, så tror jag det blir bra. Verkar som om du bearbetat en hel del under resans gång och dessutom slipper gå tillbaka till nåt som bara är samma som det som vart för mycket.
  Tror på dig!
  =)

  Gilla

 3. Unknown

  Ditt problem med katten käner jag väl igen. Har en soffa i köket på landet med 2 lådor i. Lådan är hennes älsklingssovplats. Kände mig trygg när vi skulle åka att….. hon ligger i lådan…..men det gjorde hon inte. Jag ropade och letade, men ingen Lizzie. Vi väntade och plötsligt kom hon sömnigt fram. Tydligen hade hon gömt sig bakom soffan istället för lådan…… Klurigt!
  Lycka till med dina göranden och låtanden framöver. Känner inte till dem men hoppas att vägen du valt är den rätta.
  Kram från bigga

  Gilla

 4. tg

  Katter går sin egen väg …
  Jag ser också fram emot denna världspremiär.
  Så här lite på tu man hand … jag har också ett vindkraftverk … typ … dock med vissa utsläppsproblem 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.