Apropå väl ?

 
Apropå turism….På Stockholms Centralstation har man så lämpligt  stängt turistinformationen inför sommaren. Inga turister verkar riktigt välkomna utan hänvisas till Sverigehuset. "Men var sjutton ligger det?" undrar ju många turister och de första hundra, typ,  fick en liten karta men sen tog kartorna slut och alla butiker på Centralen blir överhopade med frågor från övergivna turister.
Varför kan man inte ta steget fullt ut och spela Povel Ramels klassiker, som jag gör här…så får turisterna i sig lite svensk kultur och numera även en bakvänd gästfrihet ? Dessutom slås två flugor i en smäll….turisterna får höra lite av det de missade på kulturfestivalen i onsdags kväll eftersom det inte fanns någon turistinformation som kunde hänvisa till Stockholms Kulturgala där man hyllade just Povel. Ack ja.
 
Skandinaviens huvudstad ? Jo, pytt………
 
(lite tekniska hinder gör att millrolls bror inte har kunnat granska filmen än, så premiären får nog skjutas på ännu ett litet tag….men tids nog så……  )

7 kommentarer

Under Musik

7 svar till “Apropå väl ?

 1. Mingo

  Hej och tack för svaren på min udda undersökning!
   
  Min teori har fallit för länge sen – men det är kul att läsa resultaten!
   
  Fortsatt trevlig sommar!
   
  Britt 

  Gilla

 2. Anna-Lys

  Ibland …. kan du låta lite suuuuuur ;-)Kram< Anna-Lys >

  Gilla

 3. Alistriona

  Hmmm…jadu..ibland gör man okloka saker…och ibland kloka…tid och lyssna låter..som ord..som jag just behöver…känns som om tid är allt jag har..där jag sitter i min rullande stol…med bruten fotled..det är inte gott att leva alltid…men…tiden kommer ikapp en…(läser just om Bodil Jönssons tankar..om tid..bra bok!)…och förändrar en…på både gott och kanske "ont" – vi får väl se…ha en under bar helg nu Miroll…*kram*

  Gilla

 4. Anna-Lys

  fnissmin kommentar avsåg din kommentar ….. :-)annars håller jag med om att Stockholmare är allmänt knepiga  och tvärtemot  sunt förnuft ;-)(( kram ))< Anna-Lys > 

  Gilla

 5. Unknown

   Jag håller med dig fullständigt ifråga om turistvänlighet i Sthlm för att inte tala om Arlanda och även tunnelbanan. Som jag kanske sagt tidigare så hittar jag mycket bättre i Paris (gjorde i varje fall hi hi) än vad jag hittar i Stockholm. På Arlanda kom jag en gång ut , på gatan utan bagage och fick gå in igen för att försöka ta mig till bagageutlämningen. Dan före dan före dan?
  Önskar dig en fin vecka

  Gilla

 6. tg

  Det är klart att jag kan vänta på premiären …
  Jag tittar ut genom köksfönstret så länge …
  Du kan väl hojta till när det drar ihop sig … utifall jag slumrar till …
  Jag har inte varit i Stockholm på flera år … kanske blir det av i vinter …
  ~i~ Kramelikram ~i~ 

  Gilla

 7. Eva

  Nej tacka vet jag landsbygden, inte för att jag vill ha hit turisterna i och för sig… :/ och huvudstaden klarar jag mig tämligen väl utan, fast just nu hade jag önskat att mitt hus låg där istället, det hade säkert blivit mer än dubbelt så mycket klirr i kassan i så fall inbillar jag mig eller vad skulle en centralt belägen femrumsvilla betinga i värde om den låg i Stockholm istället för lilla 7000-invånaresamhället tre mil från Jönköping?
   
  Det låter ju väldigt underligt annars att stänga turistinformationen just vid turistsäsongen, men SJ är väl rätt konstiga?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.