Olika vägar

 
Först en liten undran, en förväntan och så börjar vandringen, i ganska normalt tempo, ganska stadigt, utan besvär. En lätt gungande gång. En liten tanke sticker upp, ett ord och en fråga som växer sig starkare. Och så kommer den lilla vändpunkten, som knappt syns men jag går glatt vägen nerför. En svängom och sen kommer svaret. Trosvisst och förhoppningsfullt dansar det iväg med mig. Nu tror jag att jag har kommit närmare målet, fast det är en bra bit kvar. Min andning kommer igång och jag vädrar morgonluft så här fram på eftermiddagen. En del vaknar sent. Jag hör min egen röst säga…det här blir bra ! Så förvånansvärt. Var kommer min röst ifrån ? Inifrån, eller från bruset och mullret på motorvägen ovanför mitt huvud ? Nej, jag måste lyfta armarna, och känner lyftet när det kommer. Och sen är det den höga luften som höjer mitt svävande ovan talltopparna, som låter mig nästan viktlös dallra iväg mot en slutpunkt. Eller mot det som är starten. Kanske att det blir en flykt undan ordningen eller en bättre väg till den. En så kallad flygande start. Eller meddelande i färdrikningen, med rätt att sväva.
 
Det påminner mig om musik.
 

10 kommentarer

Under Musik

10 svar till “Olika vägar

 1. Unknown

  Hallå där har ej sett till dej på ett tag…har du fastnat i facebook…jag går ej in förmodligen fastnar jag i sådana fall. Jag har en banner på min sida om bloggarnas internationella dag för Burma imorgon Hoppas du vill hjälpa till GPS är inställd finns hos mej var du kan hämta den…***KRAM***

  Gilla

 2. K

  Oj, vilken spännande text. Men man undrar vilken känsla den uttrycker. men det känns att det är en god känsla!
  Tack förresten för kommentaren på min sida. Är rädd att jag är för utlämnande men å andra sidan verkar det inte vara så många som läser mina bloggar…:)

  Gilla

 3. Susanna

  Hej!
  Hamnade hos dig genom en vän, läst lite i dina bloggar…Så många tankar om själva bloggandet jag känner igen, har ofta fått kommentaren "men det är ju bara ord…" Tänker "Varför är ord bara…" Är inte skrivandet på nätet en modern variant av forna tiders brevvänner? Gillar hur som helst tekniken…Ha en skön kväll (eller natt eller vad det nu är) återkommer gärna!

  Gilla

 4. Gun

  Lätta fjät! Grattis!

  Gilla

 5. Unknown

  Börjar du finna vägen för att förändra och starta en ny arbetstillvaro? Det är många som skriver i gåtor och
   bilder. Blir bloggarna för krångliga och svårförståeliga får jag snart ägna mig åt annan verksamhet på nätet 🙂  Då förstår jag att jag inte ens kan räkna mig till den vanliga bloggaren utan snäppet under.
  Önskar dig en fin helg och fortsatt rätt färdriktning mot målet.

  Gilla

 6. tg

  Klockan 04:00 morse var det inte direkt någon flygande start för mig …
  Men med lite muzak i öronen går tiden fortare …
  *Helg på dig*

  Gilla

 7. Eric

  Vädra morgonluft. Det gjorde jag när jag var ute och hämtade tidningen. Men den var inget kul så jag öppnade min blogg igen. Det var kul. Och det här var kul. Att blogga är kul igen.

  Gilla

 8. Anna-Lys

  Visst går det med musik ibland flygande, alltid smäktande, oftast stegrande… speciellt om man har ihop det med en lirare ;-)Fast det finns en hake med allt … de flesta lördagar är han på spelningar … tur det finns pseudo-livet i bloggandet :-D(( kram ))TREVLIG BRITTSOMMARHELG < Anna-Lys >

  Gilla

 9. Aniara

  Nyfiken, nyfiken, nyfiken!!!!!Ju!

  Gilla

 10. Eva

  Inte för att jag direkt förstod så mycket av det… jag är lite trög på sån där poetisk prosa… Men om du menade att det är lättare att komma på bra ideer när man är ute och går så kan jag hålla med, och då skulle jag behöva prata in dom i en sån där pratmojäng (för trött för att leta rätt på vad det egentligen heter) jag har en sån funktion i min mp3 spelare men är för trög för att fatta hur den fungerar…. papper och penna när man är ute och går är inte så smidigt…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.