I gamla spår

 
 
 
Efter att ha avslutat boken av Oates som ju, kortfattat, handlar om att lära känna sin mamma i efterhand, efter att ha tillbringat några söndagar med mina föräldrar som ju fortfarande är i livet trots relativt hög ålder, efter att ha framlevt mitt senaste år i ganska snäva cirklar, om än med några snabba utflykter norrut och söderut, känns det dubbla budskapet i text och bild i mediaplayern, eller här,  ganska konsekvent. Både vill och inte vill sjunka ner i gamla minnen och vandra samma vägar som jag och generationer före mig har gått. Och vad är det som säger att det är så mycket lättare att gå gamla vägar, lyssna till de äldres erfarenheter och att förstå mina egna livsval genom att gå tillbaka och återuppleva en del? Nej, det finns väl inte så mycket som är så lätt heller. Och om jag skulle välja nya vägar hela tiden skulle säkert det som passerat förr eller senare komma ifatt och passera igen. Men en sak är jag säker på. Det är roligare att se något nytt i det hemvanda och att vända hem behöver inte betyda att man blir hämmad och att vända om och gå tillbaka kan innebära att man blir omvänd.
 
Så gör språket med oss och så gör vi med språket!
 
GLAD PÅSK !

12 kommentarer

Under Tid

12 svar till “I gamla spår

 1. Unknown

  Va ser jag……….har du oxå blivit intresserad av dans, kanske ska vi ta oss dansande fram till Blå Jungfrun=Blåkulla?
  från bigga

  Gilla

 2. Eric

  Jag sliter mig från datorn då och då, och läser en god bok. Om jag inte hittar på något annat, som att springa t ex. Men tiden är knapp. Jag skulle behöva några extra dagar i veckan att göra allt det jag vill men inte hinner. Ha en riktigt härlig Påsk

  Gilla

 3. Benedictus

  Nu lämnar vi det bakomflutna före oss och sjunker ner i ett hav av ägglikör. Har vi tur så hinner vi gömma oss bakom dom gula fjädrarna innan påskharen dyker upp för att förkorta vår pina.
   
  Med andra ord, GLAD PÅSK på dig millrollskan!

  Gilla

 4. CrazyYoda

   
  Hmm…där är där man inte är…här är här där man är…här har man alltid med sig…
  …vet inte vad det har för betydelse i sammanhanget men det lät bra för stunden! 🙂
   
  *Ha En Trevlig Afton!*

  Gilla

 5. Eric

  Jag läste en bok av henne i somras. Fallen, tror jag att det var. Och hennes bok om boxning har jag också läst av någon underlig anledning. Och en till som jag inte kommer ihåg namnet på, men den handlade om en äldre man som rattfull kör ihjäl en ung flicka som han har med sig i bilen.Jag hoppas din påsk har varit till belåtenhet. Det var fruktansvärt kallt igårkväll, så det var skönt att värma sig vid påskelden.

  Gilla

 6. Anna-Lys

  Oates är den enda författare jag har samtliga utgåvor på orginalspråk – I luv her!!!!Anna-LysPS Vem är den kuligaste människa som gått på denna jord, enligt dig och din familj? DS

  Gilla

 7. berit

  Jättefin låt. Är det du som sjunger? Oates har jag läst mycket av. Boken om Lennonbrorsan skriven av din vän gillade jag också. Just nu håller jag på med Flamingotornet, en fantastisk bok om en familj som har en driveinbiograf på 50-talet. Glad påsk till dig. Alltid smyger det sig in några nya fotsteg bland de gamla.

  Gilla

 8. CrazyYoda

  …Själv firade jag en helt annan "uppståndelse" nämligen att min katt tydligen saknat mig och efter tre veckor återvänt tillbaks till hemmets lugna vrå!  Han har förresten mest sovit sen han kom…de där honkatterna har tydligen tagit musten ur honom helt å hållet…!?! 😉
   
  Sergiyev Posad eller numera Zagorsk är nog en av platser man bör uppleva om man åker till Moskva. Vad man mest hänförs av är nog den stora variationen av färg, form och stil på alla de vackra byggnaderna. Har förresten för mig att det var ganska konservativt där och att alla kvinnor av respekt (…Allah vare med dem!?! :)) var tvungna att bära "skarfs" om de vill träda in i byggnaderna?
   
  Ha de gott själv
   
  Poff…

  Gilla

 9. Eric

  Livets svåra skeden!Ja, man får väl ta skeden i vacker handVad ska du läsa nu?

  Gilla

 10. CrazyYoda

  …Tur för oss då att internet utvecklades! 😉
  Här kan du få dig en flashback: http://www.flickr.com/photos/akras/sets/72157603934743937/
   
  *Kram*

  Gilla

 11. Anna-Lys

  Har du läst "Våld – en historia om kärlek" ("Rape – a lovestory") av Joyce Carol Oates?Rekommenderas, liten nätt mycket djup bok, läst på en afton.Men sätter spår 4ever!!!Anna-Lys in posé

  Gilla

 12. Unknown

  Jag har märkt en sak som jag tycker är lite konstigt. Om man gjort ett val och efter en tid måste göra om valet, så väljer man återigen lika dant, fastän att man tyckte att man valde fel förrra gången….. Invecklat??????? Tror att om man fick leva om sitt liv
  skulle man göra samma fel igen. Lär man sig då aldrig något av sina misstag?????????
  God eftermiddag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.