Idag är också en dag

 
Att skriva har hittills varit ett nöje och möjligen en väg ut ur mig själv om inte annat. Det finns ju tankar om det och det finns tusen skrifter om allt och alla, fast ingen om just mig, lyckligtvis, för i så fall skulle ju inte jag kunna sitta här och skriva om mig i godan ro. Frågan är om jag kan det ändå. Kan, kan jag ju, men vad fyller jag min dag med om jag inte skriver? Kanske nyttigheter, kanske inte. Fotograferar gör jag ju också, och i mina bästa stunder producerar jag en och annan matnyttighet som kan användas i mitt jobb, eller i mitt ständigt väntande projekt. Nå, men tiden bara tuffar på och efter en dag som idag, har inget annat hänt än att jag och många tusen mig mig har producerat ytterligare många tusen tankar i skrift som kanske några stycken läser. En del skriver kanske saker som skulle kunna lösa världsproblem och en del skriver bara väldigt personliga texter och somliga flummar på i största allmänhet. Och ibland tänker jag attt om jag vore författare skulle jag vara det med väldigt dåligt samvete, eftersom jag själv numer har väldigt stora svårigheter med att förmå mig till att läsa en vanlig skönlitterär bok, och hur skulle jag då kunna begära det av någon annan? Fast för tillfället gör jag just det. Läser en god bok, alltså. Inte skriver en. Och då när jag till slut kom till skott, så tänker jag genast, att varför läser jag inte mer ? Jo, de sista åren har jag faktiskt tappat orken att läsa och det var sen jag började skriva blogg, kanske? Nej, jag tror det går längre tillbaka. Men sen jag började blogga har jag i alla fall haft ännu mindre extra tid. Är det något i det improduktiva i att läsa som hindrar våra stressade hjärnor från att bara ge oss i hän i någon annan människas liv och leverne på vinst och förlust? I så fall tror jag att jag ska trotsa den stressade hjärnan och våga kasta mig på soffan för att ge mig hän.
 
Boken? Jo, "Älskad, Saknadl" av Joyce Carol Oates. Blivande Nobelpristgare, enligt mitt sätt att se. Rekommenderas, om ni "törs" ge er hän! 😉
 
Och nu ska vi se om jag kan publicera min skrift idag, eller om allt bara äts upp av… ingenting…som igår ? Tja, i så fall måste det väl vara en god gärning mot alla er som inte orkar läsa nåt just idag.
 
Ha det gott, whatever!

3 kommentarer

Under Tid

3 svar till “Idag är också en dag

 1. Åsa

  Jag läser sällan böcker nu för tiden, iaf jämfört med hur mycket jag läste förut. Det är synd för det är härligt att läsa, men när jag jobar och står i orkar jag inte, då blir det lite lek framför datorn på kvällarna istället. Tyvärr är det samma sak med ungdomar nu för tiden, kanske är det därför det blir allt fler som har problem med att läsa och skriva långt upp i åren? Är för trött för att orka tänka vidare på det just nu….

  Gilla

 2. CrazyYoda

  Hmm…
   
  Använd publiceringsverktyget Writer så slipper du sitta och svära ve och förbannelse: http://get.live.com/WL/config_all
  (Glöm ej klicka bort bockarna på de andra tilläggen innan du laddar ner bara!)
  Med Writer så har du alltid en kopia på inläggen kvar i din dator om du trycker på spara utkast…innan du publicerar!
   
  Själv läser jag i vågor eller hur man ska förklara…och ibland blir det bara dagstidningar eller lätsamma blaskor av allehanda slag.
  Huvudsaken är väl iofs att man smörjer hjärnan med nån form av aktivitet…så att den inte "rostar" igen…hihi…
   
  Önskar dig en innehållsfull och harmonisk påsk och som sagt…ät med måtta!
   
  *Kram*
   

  Gilla

 3. Eva

  Sen jag gick i väggen har jag haft väldigt svårt att ta mig igenom en bok hur gärna jag än velat, men det kanske inte är det samma som du upplever. Jag har alltså så svårt att koncentrera mig så det tar evigheter och om jag inte är fullt koncentrerad fastnar tyvärr ingenting av det jag läser, skitsvårt alltså. Och jag vet inte hur jag ska komma tillrätta med det.
   
  Och faktiskt tror jag inte att jag har läst något av nämda Joyce Carol Oates, tror jag väntar och håller mig till lättuggat så länge.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.