Ord, befriare!

 
När ett barn inte får höra kärleksfulla ord på morgon innan de går till skolan, eller när de kommer hem och när ingen kanske ens ser dem eller bryr sig, när de enda ord som uttalas är förmaningar eller kommmandon; Då är inte ord befriande utan bara kvävande, eller krävande och i vissa fall förgörande.
 
Men får du gehör (och där kommer förstås lyssnandet in ;-)) för den person du är, och också får bekräftelse, så blir du en fri människa i ditt fortsatta växande och behöver kanske inte fullt så så mycket bekräftelse som vuxen, utan är vuxen nog att ge andra lite av det du har fått. Svårare än så tror jag inte att det är, och det behövs ingen religion för att bli "fri" heller. Tjolahopp…lätt som en plätt 😉 I alla fall att säga, men inte lika lätt att göra. Och jo, alltid behöver man ju lite påbackning och förstärkning av sitt ego, för ingen är väl en robot. I hope.
 
Hej och tack för visiten! =)

11 kommentarer

Under Mänskligt

11 svar till “Ord, befriare!

 1. Anna-Lys

  Vi äro alla barn, ety det lilla barnet finnes inom oss. Vi vet inte bättre än att samspela med omvärlden såsom vi blivit samspelade med under vår uppväxt. Vad är det du förväntar Dig, min vän? Att vuxna människor ska veta hur man bemöter barn? Klart de gör, såsom de själva blivit bemöta!!!! Jag är övertygad av att dessa vuxna måste först ses som barn, bemötas och älskas som barn, innan man kan förvänta sig att de ska kunna möta världen och egna barnen med kärlek.(( Love ))Anna-Lys

  Gilla

 2. Unknown

  Vad jag har läst så är bästa sättet att ex bli lyckliga i ett äktenskap är……..att båda parter unnar varandra att få vara ett barn ibland,
  liksom växelvis. Men……hur blir man då om man som barn fått ta ett mycket större ansvar än vad som man riktigt orkade med?
  Tror som du  att kärleksfulla ord har stor betydelse eller omtanken, att någon bryr sig…. Tror att många förseelser inte skulle ha
  gjorts om vetskapen att  någon bryr sig och blir väldigt ledsen, funnits. Tror att nästan alla föräldrar känner skuld och tänker att de gjort något fel om barnet misslyckas på något sätt. Vet att jag själv blev anklagad en gång när sonen var överhopad med studier ochhalvt ihjälstressad. Mitt enda försvar var att jag inte begripit  bättre………. "men jag vet att du fått så mycket kärlek"! Han lugnade sig sedan.
  Han en fin helg!

  Gilla

 3. Eric

  Ett vänligt ord kostar så lite att ge, men kan betyda så oerhört mycket.

  Gilla

 4. CrazyYoda

  …Jag tycker mycket om dig…fast du är vuxen! 😉   *giggle*
   
  Kram å Gonatt…

  Gilla

 5. CrazyYoda

  Ps. …och dina låtar!!! 😀   Ds.

  Gilla

 6. Anna-Lys

  Tack snälla för gratulationer!!! :-D(¯`v´¯)  `•.¸.•´¸.•´ ( ¸¸.* Anna-Lys

  Gilla

 7. Rob

  Beröm och bekräftelse är väldigt viktigt; både att få och ge, tycker jag. Jag gillar dig förresten, trots att jag inte har fullständigt gehör, men det har väl du å andra sidan. :-)Kramis!

  Gilla

 8. Anna-Lys

  MillRoll jag rullar vidare på en tanke som födes här …..Tack för inspiration!!!!Anna-Lys

  Gilla

 9. Rob

  Men då var det synd att inte Lotta Engberg var med i melodifestivalen, ty det sägs att hon har fullständigt gehör.Själv gillade jag Nicklas Strömstedts låt "För många ord om kärlek". Den var riktigt bra. ^^

  Gilla

 10. Eva

  Det är precis vad jag alltid säger till min man för han tenderar, tyvärr, att allt som oftast ha något att gnälla på när han pratar med barnen. Sen försöker jag vara motvikt men då blir ju jag bara en mjäk som de inte lyder istället. Det är svårt med barn, guldfiskar hade varit enklare…
   
  Jag täntke börja blogga igen. Men jag är seg som en deg, kanske inte ikväll utan i morgon, men absolut att det ska bli nu! Jag täntke startat en ny blogg först, för att verkligen börja om från början, men så tyckte jag det var slöseri med tja… internet… återbruk är ju bra, jag nöjer mig nog med att spackla och måla om lite grann! Eller nåt.

  Gilla

 11. Eric

  27 maj ska jag lyssna på Bodils ord. Nakna damer!Jag har köpt 90 kronorsbiljett på sj och en lika dyr hem igen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.