Stad i ljus

 
Står i solljuset på Odenplan och kisar efter en vän. Trots mina nya solglasögon är det svårt att se. Så starkt är ljuset att det nästan är obarmhärtigt. Sådant är vårt klimat och vår del av världen att det antingen är outhärdligt mörkt eller obarmhärtigt ljust och så tåliga är vi människor att vi anpassar oss efter just dessa förhållanden. När jag står på Odenplan och kisar mot solen och fotograferar förbipasserande kan jag få en förnimmelse av att vara någon helt annanstans, i alla fall i en annan stad. Visst känner jag till gatorna i Wasastan, men jag känner mig inte hemma där. Förut har jag nästan tyckt att det har varit fult och grått och ödsligt där, och ett ställe som man bara byter buss på. Men, kanske tack vare Bodil Malmsten som skriver så kärleksfullt om denna plats, så förändras min syn. Egentligen är platsen speciell och vacker i all sin ödslighet. Dessutom sitter jag där vid lunchtid och ser många människor mötas, passera, prata och bara sitta och sola. Så inte är det ödsligt inte. Kanske är det solljuset som förändrar seendet. Eller så är det vetskapen om att jag om bara några dagar sitter på ett café i Nice som gör att jag ser alla platser i ett nytt förmildrande ljus.
 
Ha det! =)

8 kommentarer

Under Väder & Vind

8 svar till “Stad i ljus

 1. Anna-Lys

  Hoppas det blir soligt på tjejmilen, också … blötta t-shirts är ju … fnissTar du lite bilder när jag springer förbi? Please …. (inte om det regnar)Anna-Lys

  Gilla

 2. Eric

  Det lär bli lite varmare vindar i Nice. Jag önskar dig en skön resa och spännande reseberättelser här på bloggen.

  Gilla

 3. Anna-Lys

  Den där sista meningen missade jag …SKA DU ÅKA TILL NICE – OHHH THAT IS NAJSHa en underbar resa Millroll!!!(och tack för de tre blinkningarna Eric)

  Gilla

 4. Nicholas

  Hej!
  Körsbären har inte börjat blomma riktigt i Södra Hammarbyhamnen, fann jag ut i går. Odenplan är intressant. Gatorna runt omkring har namn efter fornnordiska gudar: Frej, Heimdall, Vidar, Vanadis, Idun med flera.

  Gilla

 5. Eva

  Det är väl så kanske… när solen äntligen skiner så känns det inte om att man är i Sverige längre… Fast jag är sällan i någon stad när solen skiner. Som tur var. I dag stod jag i min trädgård med kratta i handen och njöt av solskenet. Underbart. Fast våra körsbär blommar inte än, knopparna är stora så det händer väl snart, men jag tror vi ligger ett tag efter er.

  Gilla

 6. Nicholas

  Det finns ju Östersund marthon också för den som har "spring i benen." En måste inte till Stockholm jämt för upplevelser.
  😉

  Gilla

 7. Alistriona

  Mmmm..så du är påväg på en låång resa..underbart, Nice är en fin stad, varit där på motorcykel för snart 20 år sedan..varmt var det minns jag. Tack för dina ord hos mig, tid tid, den försvinner och passerar långsamt, livet är inte vad det varit…men det kanske är det som är livet, ha det skönt!

  Gilla

 8. Unknown

  Du måste vara världens lyckligaste som kan åka omkring och ta reda på var sommaren finns just nu. Tycker nog att Frankrike är
  ett av världens vackraste länder speciellt om man åker från Geneve och ned till Grenoble och Valence.  Jag är oxå väldigt lycklig som har haft förmånen att se alla dessa underbara platser.
  Hoppas att du får en fin resa och att vi hörs när du kommer tillbaka. Jag kanske oxå kommer att vara borta en tid men det blir en annan resa.
  Var rädd om dig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.