Stad vid havet

 
Att se, att lyssna, att smaka och att gå! Ett slags fyrbent sätt att ta sig fram på som turist. Jag glömde nog det femte benet för min egen del; "Att fotografera", fast det hänger ju lite ihop med de andra. Och jag var heller inte lika helgalen som förra året, då jag tokfotograferade allt, när vi var i Tromsö, t.ex. Fast allt är ju relativt. Jämfört med resten av mänskligheten tokfotograferade jag nog även nu. Men eftersom jag hade glömt flera reservminneskort så visste jag att det fanns ett maximalt antal bilder att ta. Rätt nyttigt för mig att begränsa mig. Dessutom går det ju att uppleva och se saker även utan att fotografera dem. En självklarhet, naturligtvis, men inte förrän det är självupplevt går det in i själva hjärteroten.
Att komma till denna stad vid havet i slutet på april är förstås härligt och ljuvligt. Och direkt vid ankomsten fick vi lov att ta taxi från flygplatsen, då vår buss slutat att gå så dags, så i en faslig fart for vi längs med "Promenade des Anglais", nästan hela vägen från flygplatsen och den lägenhet vi hade fått hyra. Med havet till höger och det brusande storstadslivet till vänster. Motorcyklar, restauranger, upplysta palmer och byggnadsverk, prostituerade vid den gamla hamnen, andra flanörer, och så dök vi in i stadens mörker, uppför en backe och in på trång gränd och en till och sen hade vi som tur var fått en bild på porten, som var upplyst även kvällstid, så vi skrek till; "Ici"! (Här!) Han skrattade åt att vi plötsligt lät så bestämda efter att ha verkat rätt vaga om vägen innan. Se där vad ett fotografi kan göra nytta ändå…..;-)
 
Nej, nu blir det inget mer idag….fortsättning följer, om än ospännande!
 

5 kommentarer

Under Resa

5 svar till “Stad vid havet

 1. K

  Åh härlig musik! Och livfull beskrivning av färden in till Nice! Mer mer mer!

  Gilla

 2. Anna-Lys

  N A J S !!!!  :-DE ru botta över Walpurgis?????snyftAnna-Lys

  Gilla

 3. Eva

  Åh, är du i Nice nu! Vad spännande! Kul att du kunde blogga därifrån också. Eller har du kommit hem igen och bloggar reseberättelsen dag för dag?
   
  Jag förmodar att ni har det varmt och skönt och soligt. Faktum var att det inte var så dumt här idag heller. Det blåste en del, men det var sydvindar, solen sken och det var hela arton grader varmt!
   
  Fast jag hålls mest inne hos mina 21 små pycklisar…

  Gilla

 4. Eric

  Det låter hur skönt som helst. Här håller vädret på att bli sämre, fortfarande ljummet men full storm. Valborgsfirande väntar.Hej, hej

  Gilla

 5. Anna-Lys

  :-DTillåt mig då att ödmjukt välkomna Dig hem till Svearnas Rike ;-))Anna-Lys

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.