Regn i Stockholm

 
Länge, länge har jag haft svårt att bryta förtrollningen från Nice-resan. Har varit inne flera gånger för att skriva något nytt och….nej, det ville sig inte….stannade på tröskeln redan, och gled vidare. Låtsades som det regnade. Musiken och allt här som hör ihop med Nice känns som om det satt ihop med mitt skinn. Vem vill fläka sin egen hud? Speciellt som jag verkligen inte hade något vettigt att tillägga. Att skriva om vardagens små förtretligheter eller om världshändelser. Förr i världen kunde jag glatt bita i allt för stora bitar, eller för all del, vilket ni vill, alltför små, och ge mig hän i världspolitiken eller bara beskriva en kaffestund på stan. Nu känns bägge delar lite futtiga, fast jag vet att det inte behöver vara så. Men tänk bara på allt det hemska som händer/har hänt nyss i Burma och Kina…..
 
 
Bara tralla vidare som om inget hade hänt ? Nej, men oavsett om man skänker pengar eller inte, är det svårt att förlika sig med orättvisorna i världen. Mellan världsdelar och inom världsdelar. Idag hade Stockholms skolor "Operation dagsverke", så jag mötte ett antal ungdomar som med stor entusiasm kom och skramlade bössorna, medan så många vuxna skakade på huvudena och såg sura ut.
 
 
Några skänkte för all del pengar men några av tjejerna såg på varann och sa "Nähä" och suckade efter att ha stött på motstånd sjuttioelfte gången. "Pengarna går till barn i Bolivia så att de ska kunna gå i skola, som alla vi i Sverige kan", sa de. "Bra kämpat", tänkte några av oss och la ner några slantar. Och hoppas därmed att de inte ger upp tron på mänskligheten…..och vuxenvärlden.
 
Men av någon anledning bröts förtrollningen idag när regnet kom till Stockholm. Även futtigheter känns angelägna och alls inte så futtiga längre. Behöver inte ens låtsas att det regnar, längre…..fast det är klart….det är ju skillnad på regn och regn….. 
 
                                                                           

8 kommentarer

Under Väder & Vind

8 svar till “Regn i Stockholm

 1. K

  Ja kreativiteten hänger nära ihop med humöret. Bra humör och tankarna löper snabbt i skallen och låter sig gärna kläs i ord på bloggen. och när det tryter får som sagt bild och musik tala. Men i morn ska jag föra över några handskrivna lappar med tankar som dök upp när jag passerade Erstaterrassen. Men först i morn som sagt!

  Gilla

 2. Anna-Lys

  Underligt, men kreativitetens största gissel är att man har det socio-fysiskt för bra!Umbäranden föder innovativt tänkande (om det inte sitter en förtryckande regering i toppen).Just nu dansar jag regndanser, här nere har vi inte sett regn på evigheter.Rena öknen, när man går på stigarna i skogen, dammar lungorna igen.F-n, kan knappt inte andas.Regn, regn strålande regn …. Anna-Lys

  Gilla

 3. Eric

  Här har det inte regnat på flera veckorså det vore ju typiskt om det ska göra det i morgon

  Gilla

 4. Eric

  Jag är på toppen av Västerbron cirka kvart över tre. (första gången)Jag kan maila mitt mobilnummer, jag kommer att ha mobilen i handen när jag springer.

  Gilla

 5. Alistriona

  Mmm just nun vilar allt av kreativitet, det är som om det skulle regna ständigt inne i mitt hjärta just nu, även fast solen lyser på himlen och allt ikring mig prunkar och gror, men jag ser inte detta. Har också valt att sluta min värld, och vet då inte om du kommer in med slupen, du får prova, jag har gjort så för att inte såra mer än nödvändigt. Var rädd om dig Miroll, kram

  Gilla

 6. Anna-Lys

   
  Hej,
  Fanns inget stop på tåget i Stockholm på vägen upp.
  På vägen ner blir det bara 30 min på morgonen, innan
  det bär av till Linköping och Bigga. Men, du rör dig väl inte på
  Centralen på morgonen?
   
  You know How to reach me IF
   
  (( kram ))
   
  Anna-Lys
  med kramar från Kramfors 🙂

  Gilla

 7. Anna-Lys

  Längesedan man såg ditt "Face"harru fastnat i "The Book" du mä?(Biggas adress till sjuka huset för vykort ligger på hennes blogg)

  Gilla

 8. Unknown

  Welcome to enter (wow gold) and (wow power leveling) trading site, (Rolex) are cheap, (World of Warcraft gold) credibility Very good! Quickly into the next single! Key words directly to the website click on transactions! -370809247978198

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.