En musiker har gått ur tiden

 
Han kom in på Musikhögskolan som ett geni i 17-årsåldern. Och han bildade en jazzgrupp som blev världsberömd. Nu har han avlidit i en dykolycka i allt för unga år. Han blev 44. Men det är tur att vi har hans musik som tröst….Minns Esbjörn Svensson !
 

6 kommentarer

Under Musik

6 svar till “En musiker har gått ur tiden

 1. Åsa

  Skäms att erkänna att jag inte känner till honom men jag ska råda bot på det , lovar! 44 är ju ingen ålder alls! Sorgligt…

  Gilla

 2. Eric

  Tragiskt! 😦

  Gilla

 3. CrazyYoda

  Suck…ledsamt…där gick ännu en favorit ur tiden i allt för tidig ålder. Tycker han var en enormt innovativ pianist med ett brett spektra. Är faktiskt stolt ägare av fyra av deras 14 utgivna plattor…och fler lär det nog bli. Alla deras utgivningar finns f.ö. samlade bl.a. >här<…och om någon känner för att provlyssna lite så finns det faktiskt ett par album >här<…hmm…kom precis på att låten i din M-Player har jag ju också spelat på min sida en gång i tiden…den får bli min znozzer tonight…
   
  Natti Natti…

  Gilla

 4. Unknown

  Måste erkänna att jag är dåligt insatt i jazzens värld. Kanske beror det på att min man aldrig kunde gå förbi en skivaffär utan att köpa
  några skivor och mestadels jazz. Det man blir korvstoppad med blir sällan favorit. Har lyssnat och förstår att ännu ett underbarn gått ur tiden.
  Själv mår jag ganska bra och idag har jag varit aktiv med provtagning inför läkarbesök i morgon, handlat en del mat och tvättat.
  Sedan har jag satt i batteriladdaren för att ev kunna köra bil i helgen.
  Kvinnor kan, minsann! Önskar di en fin midsommar!
   
   

  Gilla

 5. san

  Är det Esbjörn som spelas nu, pianomusik. Sån här lugn jazz gillar jag, tror jag. San

  Gilla

 6. Millroll

  Ja, det är Esbjörn som spelar just nu. Länken finns också i minneslistan tillvänster.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.