New York

 
 
 
Nu, mina vänner, börjar det bli dags för rapport från resedetaljen här på "millroll blog airways". Det ständigt resande kör- och orkestersällskapet från Sofia kyrka har varit på turné till det stora landet i väst med den stora staden New York som destination, och dess höga skyskrapor, billiga hotell, trivsamma restauranter och klubbar, häftiga musikliv och fantastiska vyer och utsiktspunkter överallt ifrån och framförallt, alla dessa otroligt vänliga och tillmötesgående människor.
 
 
 Nog har jag hört talas om det men har kanske bara trott att det var en lite påklistrad jargong. Fast jag har misstagit mig. Där ser man. Man ska aldrig ha fördomar! Inte ens mot amerikaner…;-)
 
 
Och OM det amerikanska folket nu väljer en svart man till president ska man definitivt inte ha fördomar mot det amerikanska folket. Det skulle vara en riktigt stor världshändelse!
 
 
Resan var helt enkelt omtumlande. Det fanns liksom möjlighet att uppleva saker i varje gathörn om man gav tid och plats för det, vill säga. Har man ständigt en kamera i näven ges den tiden automatiskt så att säga.
 
 
 
Och hemma i Stockholm satt jag en hel dag och sorterade in bilder i olika mappar på datorn för att ge mig själv tid och möjlighet att hitta alla dessa bilder som ger mig nya ingångar till gamla eller nya upplevelser.
 
 
Se där! Jag har börjat strukturera mitt liv. Var skulle jag börja om inte i New York och mina dryga 2000 bilder därifrån ? Risken är väl möjligen att jag fastnar i dessa mappar och kommer inte därifrån förrän om nåt år sådär. Att komma över en skilsmässa eller en stor sorg tar väl ungefär så lång tid, sägs det. Fast då handlar det ju om sorgliga saker. Att komma över en resa med fina minnen borde vara betydligt enklare om man inte försjunker i sina egna minnen förstås…och det gör man ju lätt med hjälp av bilder. Nåja….nu kan jag ju i alla fall strukturera mina minnen…….
 
 
 
Återkommer, ska bara…….
 
 
 
 

3 kommentarer

Under Resa

3 svar till “New York

 1. K

  ÅH!   Äntligen Äntligen! Vilka bilder högst upp på sidan.
  och den här längst ner, var är den tagen nånstans?

  Gilla

 2. Millroll

  Bilden längst ner är tagen längst ner på Manhattan, dvs Battery Park, dit ju immigranterna kom och landsteg. I princip alla kom väl dit och bilden skildrar förhållandena för många av dem som kom med båtarna. Man kan ju också nu ta båt ut till Ellis Island där frihetsgudinnan står, men man får ju inte åka upp längre  pga ev terroristhot. Men fint var det där i alla fall! =)

  Gilla

 3. K

  Kontrasterna är så sköna…och då tänker jag på sommarens och hötens alla bilder från B-t. Grönt, ljusgrönt, ljusgrått, djupgrönt, oliv med rundade former MOT new yorks kantiga i fyra nyanser av…grått plus knallblå himmel.Vart och ett så vackert på sitt sätt!Nej såsen blev aldrig gjord. Skam den som ger sig. Snart går jag pån igen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.