Ny tid!

 
 
När fåglarna kvittrar och solen skiner känns ju livet rätt underbart. Här i vårt  kalla, relativt fredliga land i norr, vill säga.  När jag står på skolgården och är rastvakt och ser barnen leka med varann utan att vara rädda för att bli nedskjutna eller bombade, endera dan. Några barn kanske börjar retas eller t.o.m. slåss. Om de tillkallar vuxenhjälp brukar jag ofta säga att "jag bryr mig inte om vem som började, men den som slutar först är bäst!"….väldigt ofta leder det till att de tittar förvånat på mig och sen säger båda parter…"jag har redan slutat"..för vem vill inte vara bäst ?
 
 
Och i så problematiska oroshärdar som vi nu ser, som i Israel-Palestina konflikten, är jag bra sugen på att prova samma medicin. Fast det är klart…de kanske inte är lika prestigelösa och storsinta som de flesta 6-12-åringar i Sverige oftast är ? Och kanske sitter konfrontation och aggression i ryggmärgen efter så många års konflikter och krigande. Så länge att de som nu är vuxna, har aldrig som barn hört någon vuxen försöka förmedla fred mellan oliktänkande. Ingen liten stenkastande pojke under intifadan har någonsin hört en vuxen säga att man är bäst om man låter bli att kasta, kanske…Men hoppas nu att några "vuxna" förmår sluta i tid, oavsett vem eller vilka som startade det hela. Hoppas det kommer en ny tid när de kan få känna värmen från solen och höra fågelkvitter utan att samtidigt känna skräck och oro för sitt eget och för andras liv.
 
 
Hoppas på nytt tid!

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.