I musikens, textens och den heliga vänskapens namn

 

 
Nu, mina vänner, ska jag för er berätta, att detta är musik från mina något mer vilda, något yngre dagar, när kärleken stod högt i tak och liksom musiken och vännerna som utövade den, fick den allt att snurra ännu högre upp i luften än vi redan var.
Några, eller många  av dem som spelade och sjöng är nu kända operasångare, kompositörer, världsmusiksångare, pedagoger och så har vi honom som inte längre finns ibland oss, som då gjorde oss själaglada med detta stycke salsamusik som fick alla delar i kroppen att studsa runt, runt natten lång på Musikhögskolefesterna. Till denna musik har jag dansat runt med min hjärtans kär för sisådär 25 år sedan och till denna musik har jag idag skrattat och gråtit av stark rörelse när jag tänkte på den tid som var och på vännen som inte längre finns men också i samma stund på dem som finns kvar. Jag har skrivit om Bjarne här tidigare, när det hände för tre år sedan, men musik kan som ni vet väcka oanat starka känslor åt ena eller andra hållet men oftast samtidigt, vilket gör det hela bara ännu härligare…eller hur man nu ska uttrycka sig.
 Och nu: Millroll "proudly presents"  "I samma båt" av Bjarne Nyquist,
                  
                                   med "Salsa Blanca"  
 
                                   överförd på denna dag från grammofon till mp3,
                                                      
                                                   
                                                   
                     här och nu för bara er i Färgradion Newmill

7 kommentarer

Under Musik

7 svar till “I musikens, textens och den heliga vänskapens namn

 1. K

  skööönt sväng!

  Gilla

 2. Eric

  En sådan usb-grammofon har vi också, det svänger!

  Gilla

 3. Putte

  Visst e det härligt när musiken "tar" enÅ just det där när man "återupptäcker" en låtIbland häpnar man över att det e så bra trots att det e länge senHa en bra helgPutte

  Gilla

 4. BeJi

  USB-grammofoner i all ära – men nog var Lencos skivspelare både snyggare och bättre för 30-40 år sedan.

  Gilla

 5. BeJi

  Jodå det är 200:e, för jag minns att jag i samband med det 50:e inlägget bytte från Spaces till Blogger – och Blogger har hållit räkningen sedan dess – sedan finns det ju också ett fyrtiotal inlägg i 78-varvsbloggen och ett tiotal i min skivhylleblogg – men i blåbloggen är det 200:e.

  Gilla

 6. san

  Wow, vilken härlig låt, både text å melodi. Man blir ju glad =)Tack för stöd och support på mitt gnälliga space. Trevlig Kristi flygare/San

  Gilla

 7. Om du till äventyrs vill lyssna på denna låt, fungerar det inte längre pga av ”fileden” – där jag har lagt upp alla låtar, som på ett filgarage” – har bommat igen och existerar inte längre…Men jag har alla på en hårddisk någonstans. Just denna kan jag lägga upp på soundcloud, tror jag…men många låtar har förstås rättigheter och går därför inte att länka till. Men dessa fall finns ju alltid spotify. 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.