Musikens makt

 
Musiken rycker upp dig, tråkar ut dig, skjuter upp dig med en raket, men sällan står du kvar likgiltig.
När jag kom till min nygamla arbetsplats i våras sa två av mina kolleger att de "inte tyckte om att sjunga"….
Jag har hört mycket men inte just det, måste jag säga. Jag sa bara till dem att "det ska vi ändra på". Fast jag tror kanske inte att jag har lyckats ändra på det, möjligen på inställningen till musikens betydelse i förhållande till barn. För mig var det en helt ny utmaning att få människor att inte bara tycka utan att också känna att musik är livets allt och livets salt.
Tidigare har mina arbetskamrater sagt att de inte kan sjunga eller spela men att de önskar inget hellre än att kunna just det…som lyssnar på musik och samlar på än den ena, än dena andra artistens skivor och springer på deras konserter så fort tillfälle gives.
Men…att helt och hållet vända ryggen till musiken, det har jag tidigare aldrig varit med om.  
 
Fast den ena av de sångovänliga upptäckte musikens förmåga att få med  alla barn i något gemensamt en gång när jag var vikarie för förskolläraren, och det kändes verkligen som en seger…inte för mig (och "inte för min lilla apa", heller ;-)), men för musikens makt.
 
Den enda lilla makt av betydelse jag känner till…;-)
 
 

Lämna en kommentar

Under Musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.