Radiostyrd eller Radiostörd

 
Uppvuxen i en familj med en radio ständigt på…..
 
…om det inte var önskekonsert i P2 på lördagmorgonen så var det "Radioteatern ger…." söndageftermiddagar, tror att jag det var, och sen alla andra pratprogram och frågesporter, och på sommaren var det förstås…."Vädret….tyst….nu är det vi snart"…och så var det ju "Nyheter och Bullentiner från Mosebacke Monarki"…..program som jag till vissa delar kunde utantill och hade mycket glädje av…. ja, som senare tiders barn och ungdomar kunde t.ex Killinggängets olika repliker och nu är det kanske …..ja, vad vet jag ? 😉 
Radion stod i centrum. Den förmedlade det mesta och det fanns 3 kanaler, varav den tredje var nästan portförbjuden i vår familj, medan den andra med klassisk musik stod på nästan jämt om det inte var dagens eko eller något annat som de vuxna absolut skulle lyssna på oavsett om det var middagsdags eller ej.
 
 
Ja, jag blev väl rätt allmänbildad på den tiden också, fast det var ju ganska tråkigt att lyssna när andra debatterade istället för att prata själva….vilket vi, dvs de äldre, naturligtvis också gjorde. 
Så småningom kom ju TV:n in i hemmet och då var jag 10 år, men fortfarande minns jag radion som en åttonde medlem i familjen. Den skulle alltid ha sista ordet på något sätt. Säkert så som jag själv nu låter mig styras av nätuppkopplingens förtrollade värld, var radion lika styrande i mina föräldrars tillvaro. Och under kriget var det ju livsviktigt för många att ha tillgång till radio.
Trots att jag i princip hyllar radion framför exempelvis TV, eftersom man faktiskt kan ägna sig åt annat medan man lyssnar, exempelvis diska eller något annat hantverksmässigt, som visserligen jag aldrig gör, så har jag sen ganska många år tillbaka känt mig direkt störd av att andra i min närmsta omgivning lyssnar på radio på morgonen samtidigt som de, och jag, sitter och läser tidningen. Jag hävdar fortfarande att man inte kan lyssna och läsa samtidigt, men knäckfrågan är säkert en annan.
Hör jag en radio stå och mala i ett hörn hör jag för mitt inre öra hur någon ropar…"Tyst…snart är det vi…nu är det östra svealand…."
 
Jaja…jag har fått en lite radiostörning helt enkelt….;-)
 
 
(radiodesign:Aniara Trast)
 
Min "Färgradio" som jag startade här på bloggen för ganska precis 4 år sedan med anledning av internationella kvinnodagen, var nog ett sätt för mig att bearbeta min störning, för som alla vet måste det vara "bättre att radiostyra än att låta sig radiostöras…=)
 
Och jag firar med att visa Premiärprogrammet från den 8:e mars 2006
 
Fägradiopremiär i repris.       
 
Frågan är…Hur blev det ? Radiostyrd, Radiostörd eller kanske helt  enkelt Radiot ?
 
 

2 kommentarer

Under Tid

2 svar till “Radiostyrd eller Radiostörd

  1. K

    Hemma hos mig var det Frukostklubben!Senare; Svensktoppen och det ska vi fira.

    Gilla

  2. Millroll

    Ja, frukostklubben hörde vi nog faktiskt också, och Karusellen, fast det kommer jag knappt ihåg…ibland "Det ska vi fira",men aldrig "Svensktoppen", för mest var det nog lite "P2-nördigt"..;-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.