Molnets broder

 
Aprilväder!?
Jojo…människor i det här landet tror att de är förskonade från sånt varje år, tycks det mig. Efter tre dagar i solsken och promenadskor tror man att det så ska förbli så fram till midsommar.
 
 
 
Åtminstone inte snö, igen. Klart att det känns lite hopplöst, men en tröst kan ju vara att det brukar svänga tillbaka lika hastigt som det kom…det dåliga vädret. Eller snön, eller haglet eller regnet, eller vad det nu är som man klagar på.
 
 Det enda jag förvånas över är att människor förvånas över vädret i april månad. Har det inte alltid varit så här ?
Kanske man tror att växthuseffekten har börjat verka just här och redan nu ? Tyvärr är det där inte heller något att hoppas på. Växthuseffekten lär ju påverka vädret här på våra breddgrader så att det blir mer extremt kallt och blåsigt i stället för tvårtom. Och på de ställen där det redan är öken kommer det att bli ännu torrare.
Men det har vi ännu inte sett effekterna av fullt ut.
 
 
Det som nu slår mig är att med moln och blött/och eller kallt väder följer ett osedvanligt dåligt humör, vilket  sin tur leder till att vi låter all vår ilska gå ut över väder och vind.
För egen del märkte jag av det redan igår….hur jag bokstavligt talat snöade in på ett av mina "kocko-spel" på Facebook, nämligen Yoville. 
 
 
Visserligen har det försämrats och visserligen blir jag irriterad när det inte funkar som det har funkat utan bara sämre, och det som har kommit till har inte jag någon som helst glädje av och det enda som jag vill köpa, nämligen ett piano, finns ingenstans, och det enda man kan göra är att shoppa loss på saker man inte vill ha, etc…Det som en gång var riktigt roligt där förr i tiden, var ju när vi var några stycken som samlades hos någon och chattade "på riktigt", men det är så få kvar och vi som är där är sällan där samtidigt, så….
 
 
Mycket dumt är det, men det är väl ändå inget att reta upp sig på ? I alla fall inte så till den milda grad ?
Men nu slår det mig alltså: "Molnets broder", "Lågtrycket", "Ilskan", som bidrar till högt blodtryck hos människorna, har slagit till igen, och för mig går det ut över något ganska oskyldigt spel, för andra är det vädret som är boven,
men att den, finns går inte att ta miste på.
 
 
 
 
Nu vet jag det. Nästa gång Molnets Broder kommer på besök ska jag ta i hand och fråga; "Hur står det till" ?
Så kanske han ger sig till känna och sätter ord på det egentliga problemet och sen inte bara går rakt igenom mig, utan tar en annan väg förbi ?
 
 
Måste prova….;-)
 

4 kommentarer

Under Tid

4 svar till “Molnets broder

 1. BeJi

  Jo, man måste ju få ha lite kul på jobbet också när det finns tillfälle därtill. Det börjar se lite övermöblerat ut i din Youville-lägenhet – dags för vårstädning snart? Jukebox, pingviner, robotar, en hel del grammofoner med lock, och tycker jag mig inte se en sådan där indisk nyproducerad crapophone med tratt stående i ett hörn också? 😀

  Gilla

 2. Millroll

  Jo, tack, men den här är en gammal bild. Fast det är ännu mer nu…grejen är att jag en gång startade en "Pingvinkör" i Yoville, och sen löpte jag linan ut och bildade kör med alla gåvor jag fick efterhand…Robotarna var självklart med som basar…;-) Men numer får man ju ingen publik, eftersom knappt nån bor kvar i Yoville så …kören finns visserligen kvar, men måste ju ha konserter och inte bara repetitioner. 😉 Tack för titten! =)

  Gilla

 3. K

  Första bilden tycktes mig bekant!Gläder mig till att du blivit så äventyrs-sportig!

  Gilla

 4. Millroll

  Hehe! Ja, tack Kerstin, visst är det väl du som har tagit den första ? Blev osäker där ett tag. Och sportig…jora satte….;-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.